Inloggen

Maatschappelijk Jaarverslag 2021

Wij willen mensen goed laten wonen. Dat doen we door het bouwen, beheren en verhuren van woningen. Maar nog veel meer door het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Want prettig wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Zo zijn we van betekenis voor onze klanten én onze partners.

Ondanks alweer een jaar met corona, ging onze dienstverlening in 2021 gewoon door. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op. In dit maatschappelijk jaarverslag blikken we terug.

Klant centraal

Het Andere Wonen

In Moergestel leverden we een heel mooi project op in Van Bommelhof: Het Andere Wonen. Hier wordt in 17 appartementen zorg verleend aan mensen met een vorm van dementie.

Lees meer

Samen tegen eenzaamheid

In de coronaperiode bestond er veel eenzaamheid. Vooral onder ouderen. We dachten met bewoners mee wat wèl mogelijk was. Om samen zorg te dragen voor een fijn thuis!

Lees meer

Verbeteren door te luisteren

We maakten al eerder ons verhuisproces eenvoudiger. Omdat u vond dat dat echt wel kon. In 2021 belden we klanten om te vragen hoe het bevalt.

Lees meer

Van fietsenstalling naar ontmoetingsplek

Op initiatief van bewoners aan de Groeneweg in Goirle is een fietsenstalling veranderd in een gezellige ontmoetingsplek. Een mooi voorbeeld van samenwerking!

Lees meer

Wijkvernieuwing Rijen-Zuid

In Rijen-Zuid zijn we volop bezig met de voorbereiding van de vernieuwing van de wijk. Dat doen we in nauwe samenwerking met de bewoners. Samen zorgen we voor een prettige woonplek!

Lees meer

En de taart gaat naar...

Veel van onze klanten wonen echt al heel lang in een woning van Leystromen. Dat vinden we best bijzonder en dat mag dus gevierd worden!

Lees meer

René denkt mee

Sommige klussen in huis lijken ingewikkeld. Onze collega René helpt graag! In handige video's legt hij uit hoe u dit zelf kunt aanpakken.

Lees meer

Bijzondere verhuringen

Leystromen heeft een maatschappelijke taak om woningen te verhuren aan bijzondere doelgroepen. Daarnaast verhuren we woningen aan vergunninghouders.

Lees meer

Opruimen en anderen blij maken

De coronaperiode was een periode bij uitstek om thuis eens lekker op te ruimen. Dat deden onze collega's ook!


Lees meer

Ondersteuning woonteams

Van een huis en buurt een fijn thuis maken. Dat is belangrijk. Dat kan door samen iets aan te pakken. Leystromen ondersteunt graag!


Lees meer

Budgetcoaching en vroegsignalering

Iedereen zit wel eens krap bij kas. Dat is heel vervelend. Wij helpen u om de financiële problemen niet verder op te laten lopen.

Lees meer

Tevreden klanten

Tevreden klanten, daar doen we het voor! Onze dienstverlening moet goed zijn. En we willen leren van onze klanten.


Lees meer

Goed Wonen

Reparaties en schilderwerk

We maakten afspraken met aannemers en schilderbedrijven zodat u snel geholpen wordt en uw woning er weer netjes uitziet.

Lees meer

Nieuwbouw

Afgelopen jaar leverden we 28 woningen op. En we hebben de komende jaren nog veel meer in de pijplijn zitten.

Lees meer

Onderhoud

Wij vinden het belangrijk dat uw woning in goede staat verkeert. Dan doen we met onze eigen onderhoudsdienst en met onderhoudsbedrijven.

Lees meer

Serviceabonnement

Sommige klussen in huis moeten bewoners zelf doen. Maar wij helpen graag! Voor een klein bedrag per maand pakken wij een aantal klussen op.

Lees meer

Rookmelders

Prettig en veilig wonen, dat vinden we belangrijk! Rookmelders dragen daaraan bij. We plaatsen deze daarom ook in bestaande woningen.

Lees meer

Stoer wonen in Goirle

Aan de Kerkstraat in Goirle startte de bouw van 13 sociale huurwoningen op het fabrieksterrein van Van Besouw.

Lees meer

Woningen en huurprijzen

Een overzicht van aantallen en typen woningen en huurprijzen.

Lees meer

Duurzaamheid

Energielabels

We streven naar een gemiddeld energielabel B voor al onze woningen. In 4 van de 6 gemeenten is dat al gelukt. Bij de andere zijn we al heel ver op weg.

Lees meer

Zonne-energie

We zijn gestart met het planmatig plaatsen van zonnepanelen. En we onderzoeken of we onze daken kunnen gebruiken voor een 'postcoderoos'-regeling.

Lees meer

Woningen energetisch verbeteren

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Om de woonlasten te verlagen, het woonconfort te verhogen én de CO2-uitstoot te verminderen.

Lees meer

Proefwoningen

In 2050 moeten woningen CO2-neutraal zijn én van het aardgas af. Door te experimenteren leren we wat wel en niet werkt.

Lees meer

Ontmoeten in het groen

In een proefproject onderzochten we hoe we bewoners kunnen stimuleren tot verduurzaming van hun wijk.

Lees meer

Proef met elektrische inductieunit

Als eerste in Nederland plaatsten we een elektrische inductieunit (CVi) in een woning. Een nieuwe techniek om woningen van het gas te halen.

Lees meer