Inloggen

Zorgwoningen

Zorgwoningen

Een zorgwoning is een huurwoning (vaak een appartement) dicht bij een zorginstelling. U woont zelfstandig, maar kunt gebruik maken van het zorgaanbod van de zorginstelling. De woning is meestal rolstoelvriendelijk door de brede deuren en drempelloze vloeren. Ook de badkamer en het toilet zijn aangepast, waardoor u meer ruimte heeft om u te bewegen. De meeste zorgwoningen hebben maximaal 2 slaapkamers. 

Denk bij de zorg die u in kunt kopen aan:

• verzorging en verpleging;
• activiteitenbegeleiding;
• huishoudelijke hulp;
• maaltijdservice, zowel aan huis als in de zorginstelling;
• 24-uursalarmsysteem waarmee u in geval van nood contact kunt leggen met medewerkers van de zorginstelling;
• domotica, ook wel huisautomatisering genoemd. U kunt dan denken aan het automatisch openen en sluiten van deuren, gordijnen en ramen, lichtsensoren en thermostatische kranen.

Beschikbare zorgwoningen vindt u via Woning in Zicht en herkent u aan het icoontje.

U komt in aanmerking voor een zorgwoning

Als u 55 jaar of ouder bent. Ook bent u zorgafhankelijk of verwacht dat in de toekomst te zijn. Natuurlijk moet wel u als woningzoekende ingeschreven staan bij Woning in Zicht.

Woningzoekenden met een zorgplan, AWBZ-indicatie of ADL-indicatie krijgen voorrang bij woningtoewijzing. Bij de toewijzing werken wij soms samen met de zorgaanbieder die zorg in het wooncomplex levert. Daarom kan het zo zijn dat u de meeste inschrijftijd heeft van alle woningzoekenden die gereageerd hebben, maar toch niet in aanmerking komt voor de zorgwoning. In de advertentietekst leest u welke voorwaarden gelden.

 

Indicaties

Zorgplan

Een zorgplan wordt verstrekt door de zorgverlener waarmee u afspraken gemaakt heeft. Om met voorrang in aanmerking te komen voor een zorgwoning moet uit het zorgplan blijken dat de geschatte zorgduur langer dan 6 maanden is.
Wilt u in aanmerking komen voor een zorgplan neem dan contact op met uw zorgverlener. Zij kunnen u meer informatie geven.

AWBZ indicatie

Deze indicaties werden door het CIZ tot 1 januari 2015 afgegeven. Met een AWBZ-indicatie die nog geldig is kunt u voorrang op een zorgwoning krijgen.

ADL indicatie

Een ADL-indicatie wordt door het CIZ verstrekt. Als u een indicatie heeft waarmee u in aanmerking komt voor de subsidieregeling “Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen” dan krijgt u voorrang op een zorgwoning.

Om te beoordelen of uw indicatie recht geeft op voorrang bij toewijzing van een zorgwoning, stuurt u de indicatie naar: verhuur@leystromen.nl. U ontvangt hierover bericht per e-mail. Wij kijken op het moment van toewijzing opnieuw of uw ingediende indicatie nog aan de spelregels voldoet.