Inloggen

Langer thuis wonen

U heeft behoefte aan wat extra zorg en ondersteuning? Maar u wilt wel graag in uw eigen woning blijven wonen? Met een aantal aanpassingen en hulp van anderen is dat heel goed mogelijk.

Gemeenten

Ondervindt u in uw huidige woning belemmeringen? Bijvoorbeeld in de badkamer of bij het traplopen? Dan kunt u dit laten aanpassen. Aanpassingen vraagt u aan bij uw gemeente. Zij kunnen u ook adviseren en helpen bij uw aanvraag. 

Na goedkeuring door de gemeente worden de aanpassingen rechtstreeks via Leystromen geregeld. In sommige gevallen (huurwoningen in Gilze en Rijen) regelt de gemeente de verdere afhandeling. 

Soms is verhuizen noodzakelijk
De gemeente bekijkt welke oplossing voor u het beste is en welke aanpassingen er nodig zijn. Het kan ook zijn dat verhuizen naar een gelijkvloerse en/of aangepaste woning een betere oplossing voor u is. Uiteraard bespreekt de gemeente de mogelijkheden altijd met u. 

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar heeft u ook behoefte aan wat extra hulp en ondersteuning? Dan zijn onze zorgwoningen misschien een uitkomst. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om langer in uw huidige woning te blijven wonen. Vaak kan dat met wat extra hulp of aanpassingen. In de folder Wonen en zorg leest u wat de mogelijkheden zijn en hoe Leystromen u daarbij kan helpen.

Contactgegevens gemeenten

Gemeente Goirle

Oranjeplein 1, Goirle 
Tel: 013 - 531 06 10
www.goirle.nl

Zorginstellingen

Bent u geïnteresseerd in een personenalarmering? Neem dan contact op met de zorginstelling bij u in de buurt. 

Met personenalarmering heeft u altijd snel hulp bij de hand. Wel zo'n prettig idee. Het alarmeringssysteem wordt bij u thuis geïnstalleerd en bestaat uit een alarmzendertje en een alarmeringstoestel. Zodra u alarm slaat, waarschuwt de zorgcentrale één van uw contactpersonen of professionele hulpverlening zoals een dokter of ambulance.

Thuiszorg
Ziekte of een lichamelijke beperking hoeft niet te betekenen dat u uw zelfstandigheid moet opgeven. Bent u niet meer in staat zware huishoudelijke taken te verrichten? Heeft u door ziekte of een handicap verzorging of verpleging nodig? Dan is thuiszorg misschien een oplossing voor u. Om in aanmerking te komen voor thuiszorg is een indicatie nodig die u kunt aanvragen bij uw gemeente. Voor meer informatie neemt u contact op met een thuiszorgorganisatie bij u in de buurt. 

Maaltijd-thuis-voorziening

Soms is zelf koken lastig. Gelukkig zijn er  verschillende organisaties die maaltijdenservice aanbieden aan ouderen en mensen met een (tijdelijk) lichamelijke beperking. 

Stichting Maaltijdenexpres Brabant
Telefoon: 013 - 544 25 13
Website: www.maaltijdenexpres.nl

Heerlijk aan Tafel (Thebe)
Telefoon: 088 – 11 76 600
Website: www.heerlijkaantafel.nl

Hulp bij klussen en diensten

Er zijn verschillende instanties die u kunnen helpen met klusjes in en om uw woning. Vaak zijn dat vrijwilligers waar u (soms tegen een kleine vergoeding) een beroep op kunt doen. U kunt bijvoorbeeld denken aan:
• kleine reparaties;
• hulp bij het repareren van (elektrische) apparatuur;
• kleine klusjes in en om het huis (zoals schilderen );
• klein tuinonderhoud (grasmaaien, onkruid wieden, haag knippen);
• dierverzorging;
• (samen) boodschappen doen.

Uw gemeente kan u informeren over de mogelijkheden bij u in de buurt.