Inloggen

Actueel huuraanbod en inschrijven

Het actuele huuraanbod van Leystromen vindt u via het regionale woonruimteverdeelsysteem Woning in Zicht (WiZ). U kunt daar ruim 3 dagen reageren op vrijkomende woningen. Heeft u nog vragen? Kijk dan ook eens bij veelgestelde vragen op de website van Woning in Zicht. Of neem contact met ons op.

Inschrijven

Om voor onze woningen in aanmerking te komen, schrijft u zich eenvoudig in bij Woning in Zicht. Let op: dit is ook van toepassing als u al een woning van ons huurt. Vindt u het lastig om u digitaal in te schrijven, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Voor de jaarlijkse verlenging van uw inschrijving ontvangt u bericht.
U logt dan in op de website van Woning in Zicht en komt dan direct op de pagina 'Verlengen' terecht. Daar volgt u de aangegeven stappen. De verlengingskosten (€ 8,00) betaalt u met iDeal of met een eenmalige machtiging. 

Let op! Wanneer u niet reageert op ons bericht dat u uw inschrijving moet verlengen, gaan wij ervan uit dat u niet meer ingeschreven wilt staan. Wij schrijven u dan uit als woningzoekende.

Wij schrijven u uit als woningzoekende als u uw huurovereenkomst tekent.
Uw inschrijfduur is dan vervallen. U kunt zich daarna natuurlijk altijd weer opnieuw inschrijven als woningzoekende.Voor een koopwoning, vrije sectorwoning, garage, parkeerplaats en bedrijfsruimten is geen inschrijving nodig

 

Wilt u reageren op een woning?
Zorg dan dat uw huidige inkomen bekend is bij uw inschrijving en dat uw inkomensverklaring toegevoegd is aan uw inschrijving. Zo voorkomt u dat u niet kunt reageren wegens het ontbreken van documenten.

U kunt een inkomensverklaring aanvragen bij de Belastingdienst of door te bellen met de Belastingtelefoon op 0800 0543. U kunt de inkomensverklaring ook digitaal aanvragen via MijnBelastingdienst.nl. Zorg dat u uw BSN-nummer en DigiD bij de hand heeft. 


Toewijzingsregels

Voor elke woning gelden toewijzingsregels als inschrijftijd en passendheid. Zo kunnen wij de woningen altijd eerlijk toewijzen aan de meest geschikte kandidaat.

Inschrijftijd: zijn er meer belangstellenden voor een woning die voldoen aan alle criteria? Dan bieden we de woning aan, aan de woningzoekende met de langste inschrijftijd. U bouwt inschrijftijd op vanaf de datum van uw inschrijving als woningzoekende. 

Passendheid: Leystromen verhuurt haar woningen door 'passend toewijzen'. Op basis van de samenstelling én het inkomen van uw huishouden komt u in aanmerking voor een huurwoning met een bepaalde huurprijs. Bekijk hier wat voor uw situatie geldt.

Soms is het noodzakelijk dat we woningzoekenden met voorrang helpen. Wilt u weten of u voor voorrang in aanmerking komt? Lees hier alle informatie daarover. 

 

 

Dit neemt u mee naar het kennismakingsgesprek

 • Een geldig legitimatiebewijs van u en eventueel meeverhuizende partner
 • Actuele inkomensgegevens van u en eventueel meeverhuizende personen. Het inkomen van meerderjarige kinderen telt mee.
 • Een Inkomensverklaring (IBRI). Hierop staat uw inkomen van het afgelopen jaar. U kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst of door te bellen met de Belastingtelefoon op 0800 0543. U kunt de inkomensverklaring ook digitaal aanvragen via MijnBelastingdienst.nl. Zorg dat u uw BSN-nummer bij de hand heeft. De Inkomensverklaring is gratis.
 • Als u geen inkomensverklaring heeft, de meest recente definitieve of voorlopige belastingaanslag.
 • Uw laatste 3 salarisstroken of uitkeringsgegevens. Hierop staat het inkomen van het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor meeverhuizende personen.
 • Een verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder (geldt niet voor huurders van Leystromen).
  In de verhuurderverklaring geeft de huidige verhuurder aan dat er geen sprake is van huurachterstand of overlast.
 • Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) met adreshistorie. Deze kunt u bij uw gemeente aanvragen. Hier zijn kosten aan verbonden. Via www.mijnoverheid.nl, onder 'persoonlijke gegevens' kunt u deze gegevens kostenloos opvragen.

Veelgestelde vragen bij inschrijven

Kan ik mijn inschrijving laten splitsen?

Ja, dat kan. De bestaande inschrijving blijft bestaan en er wordt een nieuwe inschrijving aangemaakt. U behoudt beiden uw individueel opgebouwde inschrijfduur.

Zijn er kosten verbonden aan inschrijven?

Inschrijven kost € 8,-. Elk jaar kunt u de inschrijving voor € 8,- verlengen. U ontvangt hiervoor automatisch bericht.  U kunt betalen via iDEAL of u kunt een eenmalige machtiging afgeven.

Wat is mijn totaal verzamelinkomen?

Het jaarinkomen dat u samen met dat van een eventuele partner en van andere huisgenoten, niet zijnde kinderen, aan de belastingdienst moet opgeven. 

Kan ik mijn partner laten bijschrijven als woningzoekende?

Ja, maar uw partner krijgt de inschrijfdatum van bijschrijven. U kunt een partner bijschrijven door in te loggen en de gegevens in te voeren bij mijn inschrijving.Wanneer wordt een inschrijving geblokkeerd?

Blokkade bij overlast

Corporaties blokkeren een inschrijving niet zomaar. Zij doen dit als er sprake is van ongewenst gedrag door de woningzoekende. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:


 • Overlast
 • Bedreiging en agressie
 • Oneigenlijk gebruik
 • Huurachterstanden
 • Fraude


Blokkade om andere redenen

 • Blokkade bij twee keer niet reageren: Als u 2 keer niet hebt gereageerd op een woningaanbieding, wordt u een half jaar geblokkeerd.
 • Nieuwbouwblokkade: Als u een nieuwbouwwoning hebt geaccepteerd maar deze pas daadwerkelijk 1 à 2 jaar later kan betrekken, wordt de inschrijving tot die tijd geblokkeerd. U hebt immers al een woning geaccepteerd maar wordt pas daadwerkelijk uitgeschreven op het moment dat u de sleutel krijgt van uw nieuwbouwwoning.   

 • Meer weten over een blokkade van je inschrijving? Kijk op de website van WoninginZicht.