Inloggen

Stijgende energieprijzen

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de energieprijzen gaan behoorlijk stijgen. De rekening voor energie kan daardoor volgend jaar flink hoger worden. Wij merken dat u zich daar zorgen over maakt. Die zorgen delen wij. Door de stijgende energieprijzen worden uw woonlasten hoger. Wij hebben helaas geen invloed op de energieprijzen. Maar wij denken natuurlijk graag met u mee hoe te besparen op de energierekening.

Energierekening is optelsom van meerdere zaken
Hoe meer gas en elektriciteit u verbruikt, hoe hoger uw energierekening zal zijn. Een geïsoleerde woning kan natuurlijk helpen om het energieverbruik te beperken. Daar is Leystromen al lang mee bezig. Gemiddeld hebben onze woningen energielabel B. Maar ook in een geïsoleerde woning krijgt u te maken met stijgende energieprijzen. Daarnaast kan de energierekening verder stijgen als er bijvoorbeeld meer mensen in de woning wonen, langer gedoucht of thuisgewerkt wordt.

Woont u in een woongebouw en betaalt u energie via servicekosten?
Wij weten nog niet wat de huidige prijsstijgingen voor u gaan betekenen. Wij maken voor een vaste periode prijsafspraken met de leverancier. De prijzen voor volgend jaar liggen nog niet vast. We informeren bewoners van woongebouwen als hier meer over bekend is.

Heeft u zelf een contract met een energieleverancier?
Informeer eens bij uw leverancier of u misschien uw voorschot kunt verhogen. Dan betaalt u maandelijks iets meer. Maar u voorkomt dat u aan het einde van een contractperiode een flink bedrag ineens moet bijbetalen.

Minder energie verbruiken helpt
En dat niet alleen. Een lager energieverbruik is ook nog eens goed voor het milieu.

U kunt zelf veel doen om energie te besparen. Vaak zit dat in aanpassingen die weinig moeite kosten. Bijvoorbeeld:

 • Was met een volle wastrommel.
 • Beperk het gebruik van de wasdroger. Laat de was aan een rek of buiten drogen.
 • Zet de vaatwasser pas aan als deze vol is.
 • Laat eten goed afkoelen voor het in de koelkast gaat.
 • Gebruik bij het koken niet meer water dan nodig.
 • Zet de verwarming een uur voor het slapen lager.
 • Sluit ’s avonds de gordijnen.
 • Gebruik tochtstrips en radiatorfolie.
 • Gebruik spaarlampen of ledlampen.
 • Douche kort.
 • Zorg dat deuren in huis gesloten zijn.

Op internet kunt u nog veel meer tips vinden hoe u eenvoudig kunt besparen op uw energieverbruik. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de Consumentenbond.

Ook de gemeente waar u woont heeft veel kennis over energiebesparing. U kunt daar ook vaak een beroep doen op een energiecoach die bij u thuis komt kijken naar mogelijke energiebesparingen.

Heeft u zorgen dat het betalen van vaste lasten een probleem voor u wordt?
Neem dan vooral op tijd contact met ons op! Wij denken graag met u mee over oplossingen. U bereikt ons via 088 031 33 00 of stuur een e-mail naar: info@leystromen.nl.