Inloggen

Ondertekening overeenkomst bouw 24 seniorenappartementen in Baarle-Nassau

Marie-Thérèse Dubbeldam, bestuurder Leystromen, en bouwbedrijf Hurks uit Eindhoven ondertekenden de overeenkomst voor de bouw van nieuwbouwplan De Croon II in Baarle-Nassau. Op deze prachtige locatie in het dorpshart van Baarle-Nassau starten we in september met de bouw van 24 appartementen voor senioren. Het gaat om 3 verschillende type woningen voor 1- of 2-persoonshuishoudens. We verwachten dat we in het laatste kwartaal volgend jaar de appartementen kunnen opleveren.

Het sluit zo mooi aan bij wat er al staat
“Ik ben er heel erg trots op. Het sluit zo mooi aan bij wat er al staat.” zegt bestuurder Dubbeldam enthousiast. Zowel aan de binnen- als de buitenkant is er aandacht voor details, zoals de lichtstraat in het dak dat zorgt voor een prachtige lichtinval in het gebouw. Maar er is ook gezorgd voor veel wooncomfort. Om het proces sneller te laten verlopen heeft bouwbedrijf Hurks een andere aanpak. Zij hebben eerst een concept neergezet en daarna is het ontwerp op maat gemaakt.

Het is een bijzonder gebouw op een bijzondere plek
Langs het appartement loopt het ‘Bels lijntje’. Waar vroeger een spoorlijntje liep, loopt nu een fietsroute van Tilburg naar Turnhout. Ook de straatnaam waar de entree van het gebouw komt, de Generaal Maczeklaan, doet denken aan vroegere tijden. Onder leiding van deze generaal werd Baarle-Nassau in oktober 1944 bevrijd. Samen met Stichting Herdenking Bevrijding van Baarle willen we een gedenkplaats ter ere van deze generaal inrichten op de hoek van deze straat.