Inloggen

Raadsleden actief aan de slag tijdens Masterclass Wonen

Veel kennis en dillema's
Wat was er een energie tijdens de Masterclass Wonen bij Leystromen. Vele raadsleden, burgemeester Mark van Stappershof, wethouder Franssen en ambtenaren van de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk namen enthousiast deel.

Het enige grachtenpand van Leystromen
We trapten af met een pittige kennisquiz. Er werden vragen gesteld over het ontstaan van sociale woningbouw, prestatieafspraken, aantal woningzoekenden en ga zo maar door. Het ging niet alleen om het juiste antwoord, maar ook de snelheid. Er werd fanatiek gestreden om een mooie prijs. De winnaar van de kennisquiz won het enige grachtenpand van Leystromen (in chocolade, dat wel šŸ˜‰).

Daarna volgde een korte les over de historie van woningcorporaties, feiten en cijfers, de prestatieafspraken en deĀ enorme uitdagingen.

KruipĀ in de huid van de woningcorporatie
Zij gingen actief aan de slag bij de dilemmatafels over leefbaarheid, woonruimteverdeling, nieuwbouw en duurzaamheid. De uitdaging was vooral om goed om te gaan met schaarste. De deelnemers gaven aan het lastig te vinden. Er zijn zoveel opgaves. Waar begin je eerst aan en wat heeft prioriteit? Wie zou als eerste een woning moeten krijgen? Hoe ga je verduurzamen en is het bouwen van flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Het was geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen erin ging en er samen probeerden uit te komen. Het was een mooie en leerzame avond.