Inloggen

Vanaf woensdag 25 oktober 2017 adverteren wij onze woningen via WiZ

Leystromen adverteert vanaf woensdag 25 oktober haar verhuuraanbod via Woning in Zicht (WiZ). Vanaf die datum kunnen woningzoekenden van Leystromen ook reageren op woningen in Tilburg.  Andersom kunnen Tilburgse woningzoekenden op zoek in de 6 gemeenten waar Leystromen woningen heeft. Daarmee kunnen alle woningzoekenden in de regio via 1 systeem reageren op woningen in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg en Udenhout.

Er zijn verschillende redenen waarom we gaan samenwerken. Uit onderzoek blijkt dat 35% van onze woningzoekenden breder dan in het eigen woongebied op zoek gaat naar een woning. Daarnaast hebben de betrokken gemeenten een uitgesproken wens om te komen tot een regionale woonruimteverdeling.

Vanaf 25 oktober is het zover. Woningzoekenden kunnen vanaf dan daadwerkelijk reageren op vrijkomende woningen buiten het eigen gebied. Door te gaan werken vanuit één loket wordt ook de toegankelijkheid en klantvriendelijkheid vergroot. En dat is voordeel voor alle woningzoekenden!

Veranderingen voor woningzoekenden van Leystromen
Er zijn veel voordelen voor woningzoekenden die ingeschreven staan bij Leystromen. Zij kunnen reageren op vrijkomende woningen van Leystromen, maar ook op die van de Tilburgse corporaties.
Voorheen adverteerde Leystromen haar vrijkomende woningen alleen op dinsdag op de website. Op Woning in Zicht worden nieuwe vrijkomende woningen elke werkdag geadverteerd.
En als woningzoekenden op de website een zoekprofiel invullen, worden zij automatisch geïnformeerd als er woningen vrijkomen die passen bij hun woonwensen. 
Woningzoekenden die zowel bij Leystromen als bij Woning in Zicht staan ingeschreven, nemen de langste inschrijftijd mee naar Woning in Zicht.

Allemaal redenen voor de huurdersverenigingen van Leystromen om de veranderingen van harte toe te juichen.

Veranderingen voor woningzoekenden van Woning in Zicht
Voor woningzoekenden van WiZ wordt het makkelijker om in de gemeenten rondom Tilburg op zoek te gaan naar een woning. De woningen van Leystromen zullen 7 dagen online staan. Dat is langer dan de woningen van de overige corporaties. Die staan 3 ½ dag op de website.

Verder verandert er voor woningzoekenden van WiZ  niets. Wel is het natuurlijk ook voor degenen die in beide gebieden zoeken een stuk klantvriendelijker, omdat zij nog maar op 1 website hoeven te zoeken.
Ook voor deze groep geldt: woningzoekenden die zowel bij Leystromen als bij Woning in Zicht staan ingeschreven, nemen de langste inschrijftijd mee naar Woning in Zicht.