Inloggen

Koopovereenkomst bouw 12 sociale huurwoningen in Alphen

Vanochtend ondertekenden Marie-Thérèse Dubbeldam bestuurder van Leystromen en wethouder Erik Wilmsen van gemeente Alphen-Chaam de koopovereenkomst voor gronden in de nieuwbouwwijk De Ligt IV in Alphen. Hiermee is de start van de bouw van 12 sociale huurwoningen in Alphen een feit.

Meer betaalbare woningen
“Dit is weer een antwoord op de grote vraag naar betaalbare woningen in onze gemeente. Want we willen in Alphen een brede doelgroep de kans geven om er te kunnen blijven wonen. Dat geldt ook voor inwoners met een lager inkomen. Ook als Alphen-Chaam hebben wij de opdracht om een bijdrage te leveren aan de opgave van 30% sociale huurwoningen. De komst van deze woningen is een stap in de goede richting”, licht wethouder Wilmsen toe.

Duurzame sociale huurwoningen
“Wij zijn blij, dat we in deze mooie groene nieuwbouwwijk 12 sociale huurwoningen kunnen bouwen”, zegt bestuurder Marie-Thérèse Dubbeldam. “Er is veel behoefte aan betaalbare huurwoningen in Alphen en dit project sluit aan bij de prestatieafspraken. De eensgezinswoningen voldoen aan alle eisen van deze tijd. Ze worden duurzaam, bijna energie neutraal, gebouwd”.

Oplevering tweede kwartaal 2024
Deze huurwoningen komen in 2 blokken van 6 woningen en zijn ruimtelijk opgezet op kavels variërend van 110 tot 151 m2. Zo passen ze goed bij het beoogde dorpse karakter van de wijk. Omdat de omgevingsvergunning al verleend is, kan aannemer Vromans – Van Hal al begin februari starten met de bouw. De woningen zijn naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 klaar. De verhuur gaat na de zomervakantie van start. Hou er wel rekening mee dat je ingeschreven moet zijn bij Woning in Zicht.  

De Ligt IV
“In de Ligt IV zijn we begonnen met de ontwikkeling van in totaal 80 woningen. Afgelopen zomer is gestart met de bouw van 24 projectwoningen. En naast deze 12 sociale huurwoningen volgen er nog 33 woningen van bewonerscollectief CPO De Ligt IV. Dat betekent dat binnen 2 jaar al 69 van deze 80 woningen klaar zijn. Daardoor hebben we ook onlangs besloten nog extra grond hier aan te kopen om nog meer woningen te kunnen realiseren de komende jaren”, besluit de wethouder.