Inloggen

Een (ontmoetings)avond vol lering en vermaak

Het idee achter de 6 ontmoetingsavonden die Leystromen dit jaar organiseert is elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Precies dát deden we tijdens de ontmoetingsavond in Goirle. Ruim 50 aanwezigen ontdekten hoe het is om bij Leystromen te werken. En wij leerden hen nóg beter kennen als persoon en als huurder.

Kruip in de huid van…
Verhalenverteller Pauline Seebregts nam de aanwezigen mee in 4 verhalen van medewerkers van Leystromen. Zij interviewde hen en schreef daar vervolgens een verhaal van. Door steeds andere kleding aan te trekken en haar stem en lichaamshouding te veranderen, kroop zij letterlijk in de huid van deze collega’s. Vooral het verhaal van een consulent sociaal beheer maakte indruk. Zij hielp een huurder in haar vrije tijd met verhuizen. “Dat hoort natuurlijk niet bij mijn werk. Maar met deze mevrouw had ik al lang contact en veel zat haar tegen. Ik gunde het haar om te merken dat zij niet altijd alleen maar pech heeft.” Een andere huurder sloeg vooral aan op het verhaal van participatieconsulent Miriam. “Ik dacht dat Leystromen alleen huizen verhuurde. Niet dat de woningcorporatie ook zoveel doet aan binding tussen buren en fijn wonen in wijken.”

Kennismaken met nieuwe huurdersorganisatie
Na de pauze stelde onze nieuwe huurdersorganisatie Stichting Huurders Belangen Leystromen (HBL) zich voor. Voorzitter Peter van Huijgevoort en secretaris Angeline Slors vertelden wat de rol van HBL is en hoe ze te werk gaan. De stichting zoekt nog nieuwe leden! Heeft u interesse? Neem dan eens een kijkje op de website of stuur de stichting een bericht. Kennismaken of een vergadering bijwonen kan altijd!

Aan de slag
Na de pauze rolden de deelnemers hun mouwen op, want ze gingen aan de slag met de spellen. Er waren er drie, over leefbaarheid in wijken, toewijzing van woningen en verduurzaming. Door de spellen te spelen raakten deelnemers en collega’s van Leystromen met elkaar in gesprek. Over de positie van de huurder, de vaak lastige keuzes over wie een woning krijgt en de dilemma’s over waar we geld in investeren. Bevlogen gesprekken ontstonden. De ene huurder vond dat een woning naar een alleenstaande mevrouw met twee kinderen moest, de ander vond dat een ouder echtpaar er meer recht op had. De ene deelnemer wilde geld uitgeven aan zonnepanelen op daken, de ander zag meer in het aanleggen van een pluktuin. Overal zijn voors en tegens voor te bedenken en deze vlogen dan ook in rap tempo over tafel.

Napraten
Na het harde werken, was het tijd voor de afronding met een drankje en napraten. Het was mooi om zo’n grote groep huurders bij elkaar te hebben. Wij kijken terug op een energieke avond waarmee we elkaar nog beter hebben leren kennen!

Ook bijwonen?
Denkt u na het lezen van dit bericht "Daar wil ik ook bij zijn?". Dat kan! Er komen nog meer ontmoetingsavonden aan. Meer informatie en aanmelden vindt u hier.