Inloggen

Warmte en gezelligheid tijdens Kerst high tea voor alleenstaanden

Speciaal voor alleenstaande huurders was er afgelopen woensdag een gezellige Kerst high tea bij Leystromen. Dit was samen georganiseerd met de ambassadeur van Stichting Een tegen Eenzaamheid.

Het was echt feest
Bij binnenkomst kreeg iedereen een glaasje bubbels en werden ze ontvangen in een mooi versierde zaal. De vocalisten van SaYezz zongen kerstliedjes, maar ook de gasten zongen lekker mee. De tafels stonden vol heerlijke hapjes, van een soepje, sandwiches tot appelcake en scones. Allemaal gemaakt door medewerkers van Leystromen.

“Ik had me er al zo op verheugd, maar het is nog leuker dan ik dacht”
Het was erg dankbaar om te organiseren. We kregen zoveel positieve reacties. Van “zo fijn dat ik mocht komen” tot “alles was even lekker”. Ook gaven mensen aan dat ze fijne gesprekken hadden gehad en dat dit vaker georganiseerd mag worden. Dat gaan we zeker doen. Volgend jaar rond mei/juni organiseren we weer een nieuwe high tea. We hadden zoveel aanmeldingen, dat we niet iedereen konden ontvangen. Maar die houden het tegoed.

“Ben ik de enige jongere?”
Was de reactie van één van de gasten. Gelukkig hadden zich ook een aantal jongeren aangemeld. We wilden juist een feest organiseren voor jong en oud. Vanuit de zaal kwam ook een reactie dat we zeker de jongeren niet moeten vergeten. “Eenzaamheid komt in alle leeftijden voor.”

Alles was geregeld
De 75 gasten kwamen uit de gehele regio: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Overal waar Leystromen actief is. Voor sommigen was het lastig om het kantoor in Rijen te bereiken. Zij werden opgehaald en thuisgebracht door medewerkers van Leystromen en vrijwilligers van Stichting Een tegen Eenzaamheid.