Inloggen

Update: Geen persoonsgegevens betrokken bij cyberaanval ISTA

Update 24 augustus

Onze leverancier ISTA heeft laten weten dat alle onderzoeken rond de cyberaanval zijn afgerond. Geen persoonsgegevens, die ISTA namens ons verwerkt, zijn betrokken.

4 augustus

Het hoofdkantoor van ISTA in Duitsland heeft te maken gehad met een cyberaanval. ISTA Nederland verzorgt voor ons de opnames van meterstanden van gas, water en elektra voor de gebouwen met een gezamenlijke energie-installatie.

Gevolgen nog niet duidelijk
Na de aanval heeft ISTA Nederland meteen alle ICT-systemen ontkoppeld. Een gespecialiseerd team onderzoekt het incident. ISTA heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht en heeft aangifte gedaan bij de politie. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van deze cyberaanval. Zodra er meer bekend is laten we dat weten.

Leystromen neemt de privacy van huurders heel serieus
Uit voorzorg heeft Leystromen ook de Autoriteit Persoonsgegevens ingelicht. We nemen de privacy van huurders heel serieus. Uw gegevens beveiligen we technisch goed en we werken zorgvuldig. Ook met onze leveranciers hebben we de vereiste contractuele afspraken voor het verwerken van uw persoonsgegevens.

Wat kunt u nu al doen voor uw eigen veiligheid?
Verwijder verdachte e-mails van onbekende afzenders. Open geen links of bestandsbijlagen in e-mails van afzenders die u niet kent.

Maakt u gebruik van een ISTA online service? Wijzig dan uw wachtwoord, zodra dit kan. Gebruikt u hetzelfde wachtwoord ook ergens anders? Wijzig daar dan ook uw wachtwoord.