Inloggen

Tips om uw woning koel te houden bij deze tropische temperaturen

  • Zet ‘s ochtends meteen na het opstaan (als het nog koel is buiten) alle ramen en deuren maximaal 1 uur tegenover elkaar open. Houd voor de rest van de dag de ramen en deuren zo veel mogelijk dicht. Sluit bij extreme hitte ook de ventilatieroosters boven uw ramen.

  • Sluit uw raambedekking aan de kant waar de zon staat. Doe ook uw zonnescherm, screen of rolluik naar beneden.

  • Droog uw was zo veel mogelijk buiten. Op die manier houdt u het vocht uit uw woning.

  • Maak van uw ventilator een studentenairco. Zet enkele bevroren flessen water voor uw ventilator. U zult merken dat er koude lucht de kamer in wordt geblazen.

  • Vermijd elektrische apparatuur die warmte veroorzaakt. Gebruik van de stofzuiger, wasmachine, droger, vaatwasser en strijkijzer zorgen voor extra hitte in uw huis. Ook uw oven kunt u beter niet gebruiken bij extreme buitentemperaturen. En het helpt echt om de computer en de tv helemaal uit te schakelen (dus niet op standby).

  • Zet ’s avonds (na zonsondergang) en ’s nachts de ramen open. Eventueel kunt u een ventilator in de deuropening zetten van uw slaapkamer. Zet deze dan van u af; zo blaast de ventilator de warme lucht uw kamer uit en de gang op. Vergeet niet om ook de ventilatieroosters boven uw ramen weer open te zetten! Blijft het erg warm, dan kunt u alles de volgende ochtend weer sluiten.

Warme dagen zijn natuurlijk wel hét perfecte excuus om naar buiten te gaan. Misschien eet u lekker buiten en gebruikt u wat vaker de barbecue? Houd een beetje rekening met de buren en geniet van de zomer!