Inloggen

Ondertekening intentieovereenkomst Hispohal

Op de plek van de voormalige Hispohal in Hilvarenbeek wordt een gezondheidscentrum ontwikkeld. Daarbovenop komen 15 sociale huurappartementen die Leystromen gaat verhuren. De intentieovereenkomst hiervoor is woensdag ondertekend door Leystromen en het gezondheidscentrum.

Het gebouw komt aan de J.F.Kennedylaan. Het gezondheidscentrum heeft de grond overgenomen van de gemeente Oisterwijk en ontwikkelt de locatie. Leystromen koopt de appartementen van het gezondheidscentrum.

Het gebouw heeft 3 verdiepingen. Op de begane grond en eerste verdieping komt een gezondheidscentrum. Hierin vestigen zich behalve huisartsen bijvoorbeeld ook een apotheek, consultatiebureau, fysiotherapie, logopedie en podotherapie.
Rondom het gebouw worden 56 openbare parkeerplaatsen gerealiseerd.

Op de 2de verdieping van het gebouw komen 15 sociale huurappartementen. Deze beschikken over 1-2 slaapkamers en zijn bereikbaar met een eigen toegang en lift. Alle appartementen worden verhuurd via Woning in Zicht.

Het complex ligt midden in de wijk De Elst/De Elsakkers, op korte afstand van het centrum. Alle voorzieningen van het dorp zijn daarom makkelijk bereikbaar.

De omgevingsvergunning is momenteel nog in behandeling. Naar verwachting kan de bouw van het complex nog voor de zomer van dit jaar starten.