Inloggen

Mooie woningen in Rijen-Zuid, nu zijn de tuinen aan de beurt

Leystromen heeft ruim 97 woningen gerenoveerd in Rijen-Zuid. Om bewoners te bedanken voor hun flexibiliteit in het afgelopen jaar, trokken wethouders en medewerkers van Leystromen hun werkhandschoenen aan. Afgelopen zaterdag 2 september organiseerde Leystromen een ‘Samen-in-de-tuin-dag’. Deze dag hielpen medewerkers van Leystromen, vrijwilligers van de gemeente en een lokale hovenier de bewoners om na de woningen ook de tuinen een opknapbeurt te geven.

Ruim 97 woningen gerenoveerd in het afgelopen jaar

Rijen-Zuid wordt ook wel ‘de Militaire wijk’ genoemd. De woningen zijn in de jaren 50 gebouwd voor de militairen van vliegbasis Gilze-Rijen. Omdat deze woningen ruim 70 jaar oud waren, was het tijd voor een renovatie. En een flinke renovatie ook. 97 woningen werden geïsoleerd, de badkamers werden verbouwd en soms zelfs verplaatst en de bestaande kozijnen vernieuwd. Na ruim een jaar is deze grote renovatie klaar en vond Leystromen het tijd om de bewoners te bedanken.

Samen-in-de-tuin-dag op zaterdag 2 september

Op donderdag 13 juli gingen medewerkers van Leystromen de wijk in om bewoners een plantje te schenken. Bij dit plantje zat ook een waardebon van € 30,- te besteden aan tuinplanten en een uitnodiging voor bewoners. Nu de woningen er netjes bijstaan, waren ook de tuinen aan de beurt. Afgelopen zaterdag kwamen medewerkers van de corporatie naar de wijk om bewoners te helpen. Marie-Thérèse Dubbeldam bestuurder van Leystromen zegt: “We willen bewoners laten weten dat wij hun geduld tijdens de renovatie waarderen, het was een fijne samenwerking. Bewoners ruimden zolders leeg, kregen te maken met geluidsoverlast en grote wagens die door de straat reden. Bewoners werkten iedere keer weer mee en daarom vinden we het belangrijk om ze in het zonnetje te zetten.”

Gemeente Gilze en Rijen ook aanwezig op deze tuindag

Ook de gemeente was met een aantal vrijwilligers aanwezig. Wethouder Mariëlle Doremalen van Sociaal domein en cultuur, wethouder Corné Machielsen van Leefomgeving en wethouder Wethouder Merijn Scheifes van Financiën, economie en ABG waren ook van de partij. Mariëlle Doremalen zegt: “Rijen-Zuid is volop in beweging. Er zijn steeds meer bewonersactiviteiten in Rijen-Zuid. Deze Samen-in-de-tuindag zorgt voor mooie tuinen en verbindt buren met elkaar,”. Corné Machielsen vult aan: “Samen maken we van Rijen-Zuid een vernieuwde fijne plek om te wonen en te leven. Nu pakken we samen de tuinen aan. Als alle woningen straks zijn vernieuwd, vernieuwen we de straten, de pleinen en het openbaar groen.”.