Inloggen

Leystromen gaat in Diessen 23 sociale huurwoningen bouwen in Vroonacker III: 11 tussenwoningen en 12 hoekwoningen. Het gaat om bijzondere woningen die circulair gebouwd worden. Omdat wij benieuwd zijn naar uw (woon)wensen, halen wij voor dit project graag informatie op bij onze klanten. Hieronder kunt u zien of u tot de doelgroep voor deze woningen behoort. Is dat zo en heeft u interesse in dit project? Dan kunt u door het invullen van een enquête aan ons laten weten wat uw woonwensen zijn. 

Op basis van de resultaten van de enquête gaan we het plan verder uitwerken. We verwachten dat we in het eerste kwartaal van 2020 de woningen via Woning in Zicht gaan aanbieden. Let op: het invullen van de enquête geeft geen recht op de woning!

Circulaire woningen
Bij circulair bouwen wordt slim gebruik gemaakt van grondstoffen, goederen en producten waardoor deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo wordt het milieu zo weinig mogelijk belast.
De woningen in Diessen zijn demontabel. Dat wil zeggen dat ze makkelijk in elkaar gezet kunnen worden en ook weer uit elkaar gehaald kunnen worden. Omdat onderdelen van de woningen in een fabriek worden voorbereid, duurt de bouw ervan maar een paar maanden. De installatie van de woningen is volledig elektrisch en voorziet zelf in zijn elektriciteit (Nul op de Meter).

Passend toewijzen
Corporaties moeten woningen passend toewijzen. Dat wil zeggen dat het inkomen moet passen bij de huurprijs van de woning.

Huurprijs *                                         Benodigd inkomen*

€ 607,46 (tussenwoning)                  1-persoonshuishouden: t/m € 22.000
                                                         2- of meerpersoonhuishouden: t/m € 30.825

€ 630.49 (hoekwoning)                     1-persoonshuishouden: € 22.701 t/m € 38.035
                                                          2- of meerpersoonshuishouden: € 30.826 t/m € 38.035

Huurprijzen zijn exclusief een EnergieVergoeding van € 52,50
*Huurprijzen en inkomensgrenzen prijspeil 2019. In 2020 worden deze geïndexeerd volgens de huurprijs- en inkomensgrenzen die de overheid bepaalt.

Meedenken over indeling woning
De indeling van de woningen ligt nog niet vast. Zo kunt u bijvoorbeeld nog meedenken over de indeling van de 1e verdieping. Wilt u de wasmachine in een aparte ruimte, op de badkamer of buiten in de berging? Daar kunt u invloed op hebben door het invullen van de enquête