Inloggen

Roland Marx en wethouder Sjef Verhoeven ondertekenen overeenkomst

De samenwerking tussen Leystromen en de gemeente Oisterwijk leidt weer tot een mooi project. De gemeente Oisterwijk levert aan Leystromen bouwrijpe grond op het KVL-terrein. Leystromen gaat hier 48 woningen ontwikkelen op 2 locaties. Vandaag werden de overeenkomsten tussen beide partijen getekend.

Het woningbouwprogramma op KVL bestaat voor een groot deel uit grondgebonden koopwoningen in verschillende prijsklassen. Maar in Oisterwijk is ook veel vraag naar sociale huurwoningen. Daarom maken deze 48 woningen, op 2 locaties deel uit van het integrale plan. 

De locaties waar wordt gebouwd zijn aan de noordkant nabij de Nijverheidsweg. Hier zijn 27 appartementen gepland. Het andere complex komt naast het EKWC. Hier komen 21 appartementen.
Alle appartementen zijn geschikt voor een brede doelgroep. De complexen worden 3 lagen hoog en krijgen een liftinstallatie. De oppervlakten variëren tussen 77 – 86 m2. Leystromen vindt duurzaamheid van groot belang. Alle appartementen worden daarom gebouwd volgens het Nul Op de Meter (NOM) concept. Dat betekent dat de woningen gemiddeld in een jaar net zoveel energie produceren als gebruiken.

Meer info over de projecten?
De bouw van 21 appartementen start in het 3de  kwartaal van 2018. De bouw van 27 appartementen start iets later:  eind 2018 of in het 1e kwartaal van  2019.