Inloggen

Wethouder van de Wiel en bestuurders van Leystromen en Van Der Weegen brachten bezoek aan project Jachtlust.

Met een bezoek van onze bestuurder Roland Marx, wethouder Jan van de Wiel en bestuurder Marc Buster van Van Der Weegen Bouwgroep, is nieuwbouwproject Jachtlust officieel afgerond.

Het nieuwbouwproject op de plek van de voormalige Boerenbond is halverwege dit jaar al afgerond. Ondertussen is iedereen gesetteld. Dat de bewoners heel blij zijn met hun woning blijkt bijvoorbeeld uit de woorden van Marc Wemay en Huub Bazelmans, bewoners van een van de woningen aan de Paardenstraat:
‘Ons huis voelt gewoon als een vakantiehuis! En het is ook heel prettig wonen in de buurt.  De bewoners van Jachtlust vormen een echte gemeenschap. Er heerst een prettige betrokkenheid.’

Wethouder van de Wiel loopt met veel plezier door de buurt. ‘Ik ben trots op dit mooie project midden in het centrum van Hilvarenbeek. Het is bijna jammer dat het nieuwe woongebied enigszins verscholen ligt. Ik nodig alle Hilvarenbekenaren graag uit om eens blokje om te lopen of te fietsen om zelf dit nieuwe stukje Hilvarenbeek te ontdekken’.

En ook Roland Marx steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of baken: 'De bewoners van Jachtlust hebben zelf de indeling van hun woning kunnen bepalen. En toch liggen de huurprijzen van de woningen ruim onder de maximale huurgrens. Precies in lijn met onze ambitie:  betaalbaar woningaanbod dat aansluit bij de wens van onze klant.'

Duurzame, levensloopbestendige woningen
Alle koop- en huurwoningen in Jachtlust zijn ‘levensloopbestendige’ woningen. De woning past - of is eenvoudige passend te maken - bij iedere levensfase waardoor mensen er ook op hun oude dag kunnen blijven wonen. De bewoners van zowel de koop- als huurwoningen kregen inspraak in de indeling van hun huis. Zij konden kiezen of zij een slaapkamer en douche beneden wilden of boven. Wanneer het nodig - of wenselijk is - kan dat later weer worden aangepast. De woningen zijn energiezuinig en voorzien van zonnepanelen.