Inloggen

Hennepteelt is strafbaar

Hennepteelt kan helaas overal voorkomen. Criminelen maken vaak handig gebruik van mensen die het even niet zo breed hebben. Bijvoorbeeld door tegen betaling gebruik te willen maken van een ruimte in uw woning. Of zelfs om u te vragen zelf hennep te telen. Maar laat u niet verleiden. Het lijkt financieel misschien aantrekkelijk, maar de gevolgen zijn groot!

Als de politie een hennepplantage aantreft in een woning, berging of garage van Leystromen, worden de volgende maatregelen genomen:

• De klant moet bij de strafrechter verschijnen. De (hoge) kosten van een juridische procedure komen voor rekening van de klant. Dit is inclusief de eventuele juridische kosten die Leystromen maakt.

• Leystromen start onmiddellijk een procedure tot ontbinding van de huurovereenkomst. Met andere woorden: de klant wordt, samen met eventuele andere gezinsleden, het huis uitgezet.

• Bij het aantreffen van een hennepplantage of andere drugsvondsten, kunnen burgemeesters in ons werkgebied direct overgaan tot sluiting van de woning (op grond van de Opiumwet). De woning is daarmee letterlijk op slot voor 2 tot 12 maanden. Niet alleen de klant, maar ook Leystromen is gehouden aan de sluiting. De burgemeester houdt geen rekening met de huurovereenkomst. Gedurende de periode van sluiting brengt Leystromen het huurbedrag gewoon in rekening bij de klant.

• De kosten voor herstel van de woning komen voor rekening van de klant. Ook de (hoge) rekening van het energiebedrijf moet worden betaald door de klant.

• Tenminste tot 2 jaar na een huisuitzetting komen mensen niet in aanmerking voor een woning via Leystromen of een andere corporatie. Daarop maken we geen uitzondering. Ook niet als er (kleine) kinderen betrokken zijn.

 

Bent u ongerust of heeft u vermoedens van een hennepkwekerij? Of bent u misschien zelf benaderd om hennep te gaan kweken?
Bel dan de politie. U kunt ook bellen met Leystromen. Uw melding of zorg nemen we altijd serieus. De politie gaat zorgvuldig om met uw informatie. U kunt ook anoniem melden bij de politie via 0800-7000 Meld misdaad anoniem. Of ga naar www.meldmisdaad.nl om uw melding te doen.