Inloggen

Een warme en veilige plek in Hilvarenbeek

Wanneer kinderen volwassen worden, verlaten ze het ouderlijk huis. Maar voor sommige kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend. Zij hebben ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen wonen. Stichting Ave vond in Leystromen een partner om hun droom waar te maken: een fijn huis voor hun kinderen.

Peter Dirkse en Susanne Verhelst zijn ouders van kinderen met autisme en een verstandelijke beperking. Peter: “Onze kinderen zijn nu bijna 30 en we merken dat ze eraan toe zijn om op eigen benen te staan. Het is een natuurlijk proces, ook voor onze kinderen.”

Ouderinitiatief
Samen met nog 4 gezinnen vormen ze het ‘ouderinitiatief’ Stichting Ave. Susanne: “We zoeken al een aantal jaren naar een veilige en warme plek voor onze kinderen.” Peter: “Verschillende zorgorganisaties bieden ook beschermd wonen, maar dan ben je gebonden aan allerlei regels. Wij willen de regie in eigen hand houden.”

Huisvesting
“Gemeente Hilvarenbeek attendeerde ons op het leegstaande kinderdagverblijf aan Groot Loo in Hilvarenbeek”, vertelt Peter. “Ze brachten ons in contact met Leystromen. We voelden ons begrepen in onze zorgen en wensen.”

Verbouwing
Susanne: “Leystromen zag ons idee zitten en samen werkten we de plannen uit. De verbouwing start. Er komen 9 zelfstandige huurappartementen met een gezamenlijke woonkamer en keuken. Om dit in goede banen te leiden, richtten we de Stichting Groot Loo Beschermd Wonen op. Hierin worden de huurcontracten geregeld. Deze stichting kocht ook de nabijgelegen parkeerplaats. Daar komt een moestuin die de bewoners gebruiken voor dagbesteding.”

Kleinschalige zorg
“De samenwerking met Leystromen voelt goed”, vervolgt Peter. “We doen allebei waar we goed in zijn: Leystromen de verbouwing en verhuur, wij de zorg.” Die zorg wordt geleverd door WoondroomZorg. Zij leveren kleinschalige zorg met aandacht voor de sociale omgeving, het individuele welzijn en de ontwikkeling van bewoners.

“We kijken ontzettend uit naar de oplevering”, aldus Susanne. “En onze kinderen ook! En het is fijn dat wij ons straks weer kunnen richten op andere dingen dan alleen op de zorg voor onze kinderen.”

Er is nog plaats!
Stichting Ave zoekt nog bewoners. Interesse? Neem contact op met Susanne Verhelst. Stuur een e-mail naar info@stichting-ave.nl of bel 013 - 505 27 95. Het ouderinitiatief is verantwoordelijk voor de zorg (Stichting Ave en WoondroomZorg) en het wonen (Stichting Groot Loo Beschermd Wonen). Voor meer informatie: www.stichting-ave.nl.