Inloggen

De bouw van ‘Land van Anna’ is feestelijk gestart

De bouw van ‘Land van Anna’ is juni gestart. Vrijdag 8 september kwamen projectontwikkelaars Wilma Wonen, CRA Vastgoed, bouwbedrijf Huybregts Relou en woningcorporatie Leystromen bij elkaar om dit te vieren samen met wethouder Franssen-du Maine van de gemeente Goirle en andere betrokkenen. Land van Anna komt op een bijzondere locatie op het voormalige terrein van textielfabriek HAVEP. De 167 nieuwbouwwoningen waarvan 43 sociale huurwoningen worden gebouwd in een mooie groene omgeving.

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats van Land van Anna. Na een speech van wethouder Franssen-du Maine, hief Michiel Jongmans, algemeen directeur van CRA Vastgoed, het glas om samen met alle aanwezigen te proosten op een succesvolle start van de bouw. Na de toost werd de fundering van een van de nieuwbouwwoningen gestort samen met de kopers.

Land van Anna

Land van Anna bestaat uit 167 woningen. Deze woningen zijn verdeeld over 108 koopwoningen, 43 sociale huurwoningen en 16 vrije sector huurwoningen. In het natuurrijke, dorpse deelgebied In de Velden komen 16 beneden-bovenwoningen voor de sociale huur. Daarnaast komen in dat gebied twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. In het deelgebied Rondom de Fabriek worden 27 sociale huurappartementen gebouwd in een mix met betaalbare rijwoningen en herenhuizen. Het industrieel erfgoed van de voormalige textielfabriek HAVEP wordt geïntegreerd in dit deelgebied. Tenslotte komen er in het deelgebied ‘Aan de Leij’ luxe villa’s, appartementen en kavels. Als alles volgens de planning verloopt worden de eerste woningen in de eerste helft van 2025 opgeleverd.

“Met deze ontwikkeling voorzien we in de aanwezige woningbehoefte in en om Goirle en koesteren we tegelijkertijd een historische plek. Een plek waar industrieel erfgoed, natuur en duurzaamheid samenkomen,” vertelt Michiel Jongmans.

Sociale huurwoningen

Marie-Thérèse Dubbeldam, bestuurder van woningcorporatie Leystromen vertelt: “Hier komen 43 prachtige woningen waarmee wij woningzoekenden een fijn thuis gaan bieden. Met deze feestelijke start zijn we weer een stapje dichterbij.” De inschrijving van de sociale huurwoningen verloopt te zijner tijd via ‘Woning in Zicht’.

Een wijk voorbereid op de toekomst

Wethouder Liselotte Franssen-du Maine vervolgt: “Land van Anna is exceptioneel op het gebied van water, natuur, historie en wonen. Deze wijk is voorbereid op klimaatverandering met onder meer bijzondere maatregelen rondom het watermanagement. Daarmee is de wijk een voorbeeld voor de regio Hart van Brabant. Land van Anna voorziet in een mix van nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Kenmerkende historische elementen zijn zorgvuldig ingepast in het plan. Land van Anna is een wijk van de toekomst, op een plek met Gôolse historie en karakter. Ik ben er dan ook trots op dat we, na een lange aanloop, hier de start van de bouw samen kunnen vieren.”

Ook Wouter Bezemer, algemeen directeur van Huybregts Relou, is zeer tevreden met de ontwikkelingen: “Ook wij zijn er trots op dat wij samen met onze partners, op deze schitterende locatie aan de rand van Goirle, een nieuw thuis voor velen kunnen creëren. In het groen, maar ook dicht bij het centrum. Land van Anna is een uniek en schitterend project waarvan de contouren steeds zichtbaarder worden.”

> Lees meer over de huurappartementen

Lees meer over de beneden-bovenwoningen