Inloggen

Bomen voor het Mollebos

Leystromen en de gemeente Gilze en Rijen dragen de natuur en het milieu een heel warm hart toe. In het Mollebos in Gilze markeerden zij de bijzondere herplanting van twee oude bomen.

Herplanten kronkelhazelaar en rode esdoorn
In het Mollebos zijn sinds kort een kronkelhazelaar van 75-80 jaar oud en een rode esdoorn te bewonderen. De kronkelhazelaar stond eerder in een tuin van een woning van Leystromen, maar was veel te groot geworden. De rode esdoorn stond voorheen op de plek van de voormalige marechausseekazerne in Rijen. Daar moest de boom plaatsmaken vanwege de bouw van woningen.

Leystromen vond het belangrijk deze bomen een goede plek te geven. Oud-medewerker Huub Quirijnen heeft zich hiervoor sterk gemaakt. De bomen zijn tijdelijk verzorgd bij een hoveniersbedrijf. Afgelopen maand zijn deze herplant in het Mollebos in Gilze.

Document met geschiedenis onder de boom geplant
Nu de bomen ook daadwerkelijk zijn aangeslagen in het bos, plaatsten Marie-Thérèse Dubbeldam, bestuurder van Leystromen, en Aletta van der Veen, wethouder van de gemeente Gilze en Rijen, een document bij een van de bomen. Daarin staat de geschiedenis van de boom beschreven. Zij spraken daarbij de hoop uit dat de bomen nog jaren verder kunnen groeien in het Mollebos.