Inloggen

Bezoek staatssecetaris Blokhuis aan initiatief Frits in Baarle-Nassau

Maandag 28 januari bezocht staatssecretaris Blokhuis (ministerie van VWS) het initiatief Frits in Baarle-Nassau. Ook de heer Van der Meeren (Bestuursvoorzitter CZ zorgverzekeraars) en mevrouw Pruijn (ZonMW) waren aanwezig.

Frits is een initiatief voor tijdelijk opvang van mensen met een maatschappelijke terugval. Waarbij zij de mogelijkheid krijgen om zichzelf te herpakken en te werken aan hun eigen herstel in een rustgevend natuurgebied. De mensen die hier tijdelijk verblijven, werken zelf mee aan de opbouw van dit initiatief en het verder te ontwikkelen hiervan, samen met ervaringsdeskundigen en sociale ondernemers.

De genodigden gisteren kregen een toelichting bij het initiatief. Daarna volgde een rondleiding en een ervaringsverhaal van één van de bewoners. Er werd afgerond met een gesprek over uitdagingen en kansen van dit initiatief.

Leystromen, de gemeenten Baarle-Nassau, Breda, Tilburg, Fameus en Zorgbelang werken samen aan dit maatschappelijk innovatief project. Eind 2018 was Frits 1 van de winnaars van de VGZ-prijs 'met hart voor zinnige zorg'. De jaarlijkse VGZ prijs ‘met hart voor zinnige zorg’ stond dit keer in het teken van herstel bevorderde zorg.

Meer informatie is te vinden via: www.centrum-frits.nl