Inloggen

AFGELAST Community Art Café

Vanwege de coronacrisis is het Community Art Café afgelast. We hopen na de zomer een nieuwe datum te kunnen plannen.

Op donderdagmiddag 16 april vindt bij Leystromen het Community Art Brabant-Café plaats. Een dynamische bijeenkomst voor huurders en partners van Leystromen, die samen aan de slag willen met actuele onderwerpen.

Het centrale thema is ‘De kracht van de kleine gemeente’. We onderzoeken met bewoners en partners hoe we de verbinding in de wijken, buurten en straten kunnen versterken. We ondervinden of kunst en cultuur een bijdrage kunnen leveren aan een stevige wijk. Daarnaast is er ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en (beter) te leren kennen.
Bent u huurder of partner van Leystromen? Dan bent u van harte uitgenodigd!

Programma van de middag:
Ontvangst met koffie en thee:                  14:30 uur
Aanvang programma:                                15:00 uur
3 workshops in 2 rondes                           15:30 - 16:45 uur
Informele afsluiting, borrel                        17:45 uur

U kiest uit de volgende workshops:

Buitenshuis een thuisgevoel
We spelen een inspirerend spel om te ontdekken hoe we het ‘thuisgevoel’ ook in uw buurt tot stand kunnen brengen. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan uw straat, een plein of een parkje in de buurt. En hoe zorgen we ervoor dat het ook echt een succes wordt?

Verbinding met elkaar
In deze workshop komen we letterlijk in beweging. We kiezen een situatie, en sommige mensen kiezen een bepaalde plek in een ruimte. Deze plek is bijvoorbeeld ver weg, voor of achter andere personen die ook een plek hebben gekozen. Een bijzondere manier om zicht te krijgen op hoe mensen of organisaties in verbinding staan met elkaar. Op deze manier worden onderlinge verhoudingen snel duidelijk.

Samen in beweging
We gaan in gesprek met een documentairemaker uit Den Bosch over een creatieve aanpak samen met bewoners. Hoe krijg je bewoners van de Bossche Graafsewijk naar het theater? Door samen met hen een voorstelling te maken!

Het belooft een inspirerende middag te worden, met voorbeelden uit de praktijk, workshops en veel gelegenheid om mensen te ontmoeten.

Interesse? Kijk voor meer informatie op de website van Community Art Brabant.

U kunt zich daar ook aanmelden.