Inloggen

Aan het woord: Marie-Thérèse Dubbeldam

Samenwerken, moeten we het daar nog over hebben? Ja dus. Samenwerking is hard nodig bij alle grote vraagstukken van nu. Bovendien houd ik van samenwerken. Het is de kern van alles wat ik doe: elkaar vinden, begrijpen en verder komen.

Samen zijn wij de motor

Inmiddels ben ik 1 jaar in dienst bij Leystromen. Zo goed als het ging vanwege Corona, heb ik mensen leren kennen; collega’s, samenwerkingspartners én bewoners. Ik heb geluisterd, gepraat en de verbinding gezocht. U geeft aan dat u tevreden bent over de samenwerking met Leystromen. Maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Bijvoorbeeld dat de teams van Leystromen onderling beter afstemmen. Dat willen wij ook. Onze teams zijn sámen de motor. Die moet supergoed draaien. We maken ons sterk voor de puntjes op de i.

Solidair in de regio

In mijn contact met gemeenten en andere partners voel ik duidelijk de wens om sámen maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Er ligt veel op ons bord. Denk aan energiearmoede, opnieuw Coronamatregelen en heel urgent: de wooncrisis. Daarover hebben we intensief overleg met gemeenten en andere partners. De nood is hoog en bewust kiezen we voor regionaal contact. Want dan kunnen we elkaar helpen over gemeentegrenzen heen. Alle opties bespreken we: tijdelijk wonen, mogelijkheden om woningen te delen of woningen te splitsen, (snelle) nieuwbouw, enzovoort. Regelgeving en lange procedures zitten ons behoorlijk in de weg en ijzer met handen breken, kunnen we niet. Elkaar scherp houden en samen zoeken naar kansen, kunnen we wél. Samen voor de mensen die het hard nodig hebben.

Geven en nemen

Ook in het contact met u, onze bewoners, zoeken we naar kansen. We willen aansluiten bij wat er leeft in uw dorp, buurt of straat: samen in gesprek en met elkaar verbeteren. Dat kan op veel manieren. Misschien wel via een digitaal bewonerspanel waar 100 of meer bewoners kunnen meedoen. Of bijvoorbeeld meedenken over een belangrijk thema, in een groep voor een bepaalde periode. Ik heb alle vertrouwen in samen werken aan samenwerken. Met elkaar, in geven en nemen, komen we tot resultaten.

Blijf vragen

Nog even over geven en nemen. Dit najaar was ik bij de Voedselbank in Rijen en ik hoorde dat de Voedselbank hulp nodig had bij het schilderen van de buitenkant van hun pand. In ons Leystromen netwerk vond ik heel snel een schildersbedrijf bereid. Zij zetten zich in voor de Voedselbank én voor onze samenwerking. Prachtig. Alles begon uiteraard bij de hulpvraag van de Voedselbank. Ik was blij met die vraag. Een oprechte hulpvraag kan mooie dingen opleveren. Vaak kan een ander meer doen of betekenen dan jij denkt. Dus vraag gerust! Een hulpvraag is voor mij een uitnodiging om samen te werken.