Inloggen

14 nieuwe woningen opgeleverd

Deze 14 woningen aan de Harrie Jansensstraat in Oisterwijk zijn nagenoeg helemaal in de fabriek gemaakt. Het gaat om zogenaamde prefab woningen, die in 2 dagen op de fundering werden geplaatst en daarna verder afgewerkt zijn.

Op 7 september zijn de woningen opgeleverd en inmiddels vrijwel allemaal verhuurd. De eerste, nieuwe bewoners ontvingen al de sleutels!

De woningen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. Er zijn 2 slaapkamers en een tuin. De woningen zijn energiezuinig gebouwd, voorzien van een ventilatie warmtepomp en zonnepanelen op het platte dak.

Als experiment worden de woningen met tijdelijke huurovereenkomsten verhuurd voor een periode van maximaal 2 jaar. Vanwege deze tijdelijkheid zijn de woningen verdergaand afgewerkt dan normaal het geval is: de wanden zijn behangen, de tuin is voorzien van een volwaardig terras en rondom van een schutting. Bijzonder is ook dat de woningen verhuurd worden inclusief energiezuinig witgoed. De bewoners hoeven deze apparatuur dus niet aan te schaffen. Het gebruik van de apparatuur is verrekend in de servicekosten.

 

Bekijk de video om de bouw / plaatsing van de woningen te zien!