Inloggen

Burendag

Zaterdag 28 september is het Landelijke Burendag! Een Burendag zorgt ervoor dat u op een leuke manier uw (nieuwe) buren leert kennen. Het is altijd fijn om te weten wie uw buren zijn en om er goed contact mee te hebben. Het gezegde is niet voor niets ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Daarom vindt Leystromen deze dag belangrijk! Zet u zich in om er samen met uw buren een fijne en mooie dag van te maken?

Bedenk een leuke activiteit met uw buren voor Burendag 

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden voor Burendag. U kunt er een gezellige spelletjesmiddag van maken of een bakwedstrijd organiseren. Of maakt u er een klus- en tuinierdag van? Op de website van Burendag zijn veel leuke voorbeelden te vinden. U vindt daar ook een aantal kant-en-klare draaiboeken. Zo wordt Burendag organiseren nog eenvoudiger!  

Een financiële bijdrage aanvragen 

Vindt u het leuk om zo’n dag te organiseren voor uw buurt of complex? Nodig dan vier buren uit om aan de slag te gaan en vraag een bijdrage van € 350,- aan bij het Oranjefonds. Zo wordt Burendag voor iedereen bereikbaar! Een aanvraag voor deze bijdrage kunt u vanaf 10 juni doen op www.burendag.nl. Daarnaast kunt u dan ook een leuk Burendagpakket van Douwe Egberts aanvragen. Op is op en er zijn een aantal voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen: Bekijk de voorwaarden. 

Eén groot feest met Leystromen 

Heeft u zich aangemeld op Burendag.nl? Laat ook ons weten wat u van plan bent. We vinden het heel leuk om te weten wat er allemaal in onze kernen wordt georganiseerd. Daarnaast zetten wij ons extra in voor deze feestelijke dag samen:  

  • De 4 leukste of origineelste ideeën krijgen een Leystromen Burendagbox! 
  • Medewerkers van Leystromen zetten zich deze dag in als hamburgerbakker, quizmaster of klusser. Zij kunnen zich alleen inzetten als wij weten wat er allemaal gebeurt!  

Geef uw ideeën door! 

Hoe organiseert u een Burendag-activiteit? 

1 Bedenk een mooie activiteit

Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige spelletjesdag voor jong en oud? Of een heerlijke barbecue? U kunt ook voor leuke prijzen gaan met een buurtbingo of elkaar helpen bij een klus- en tuinierdag.

Laat ons vooral weten wat uw plannen zijn.

2 Meld uw activiteit vanaf 10 juni aan

Om gebruik te maken van een bijdrage uit het Oranjefonds moet de activiteit worden aangemeld op burendag.nl. Naast een bijdrage kunt u ook kiezen voor een Burendagpakket. Zoek voor het aanmelden vier buren die willen helpen met het organiseren.

Meld u aan om gebruik te maken van de bijdrage.

3 Maak een draaiboek

Een draaiboek helpt u om een mooie Burendag te organiseren. Zo weet u wat u allemaal moet regelen en wat u nodig heeft. Op de website van Burendag vindt u een aantal draaiboeken die u kunt gebruiken. Wilt u dat we met u meekijken naar het draaiboek? Mail dan uw draaiboek naar participatie@leystromen.nl.
 
Bekijk de draaiboeken voor Burendag.

4 Maak er samen één groot feest van

Maak een mooie poster om op te hangen in uw buurt, de wijk of uw wooncomplex of maak uitnodigingen die u in de brievenbus doet bij uw buren. Op de website van Burendag vindt u een poster en een uitnodiging die u kunt printen. U kunt natuurlijk ook zelf iets maken.

Hoe maakt u een draaiboek?

  1. Bedenk eerst een leuke activiteit. 
  2. Zoek uw buren op en kijk of u samen een Burendag kunt organiseren.
  3. Bedenk wat u allemaal moet regelen.
  4. Maak een planning en een taakverdeling.
  5. Maak een planning voor de dag zelf en denk ook aan het samen opruimen.
  6. Zorg voor drinken en iets te eten of een lekkere versnapering.
  7. Kijk ook eens op https://www.burendag.nl/voorbeelden-en-downloads voor een voorbeeld draaiboek.