Inloggen

Verhuisproces eenvoudiger gemaakt

Als klanten gingen verhuizen, kregen zij te maken met ons ‘verhuur -en mutatieproces’. Een lastige term voor een proces dat bestond uit soms onduidelijke stappen. Klanten vroegen ons of het duidelijker kon en wij zijn aan de slag gegaan. Voortaan spreken we over ‘verhuisproces’.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

Vertrekgesprek
De bewoner die vertrekt, gaat eenmalig in gesprek met één van onze woonmakelaars.
Samen lopen zij door de woning en bespreken wat mogelijk nog aan reparaties gedaan moet worden. En wat de vertrekkende bewoner wil achterlaten en/of doorgeven aan de volgende bewoner. De  woonmakelaar noteert alle afspraken. Daarna gaat de vertrekkende bewoner door met de verhuizing en verlaat de woning zoals met de woonmakelaar is afgesproken. In goed overleg met de  woonmakelaar komt de bewoner (meestal) niet meer terug voor een eindopname.

Geen bezichtigingen zolang de vertrekkende bewoner er nog woont
De vertrekkende bewoner en kandidaat nieuwe bewoner hoeven niet meer samen in gesprek. Onze woonmakelaars nemen dit over. Zij kennen de geschiedenis van de woning en kunnen alle vragen van kandidaat bewoners meteen en effectief beantwoorden. Zo kan de kandidaat een goede afweging maken. En de vertrekkende bewoner hoeft geen bezichtigingen in te plannen en geen vragen te beantwoorden.

Overname van spullen loopt via Leystromen
Bij een verhuizing wil iedereen zo min mogelijk gedoe. Voortaan stemt de vertrekkende bewoner met de woonmakelaar af wat achtergelaten kan worden. Bijvoorbeeld vloerbedekking of gordijnen. Zo nodig worden afspraken gemaakt over een vergoeding. Op de verhuisdag is het dus een  kwestie van spullen inladen en de deur dichttrekken. Wij bespreken eventuele overname van spullen met de nieuwe bewoner.

Eerst opknappen, daarna pas adverteren
Als de woning leeg is, gaan we aan de slag: repareren, vervangen wat moet en zo nodig verduurzamen (isoleren). Pas na het  onderhoudswerk maken we foto’s van alle ruimtes en wordt de woning geadverteerd via Woning In Zicht. Geadverteerde woningen staan voortaan 3 dagen op www.woninginzicht.nl. Daarmee sluiten we aan bij de afspraken die gelden voor alle deelnemende corporaties bij Woning in Zicht.

Bezichtigen, kiezen en snel wonen
De kandidaat-bewoner bezichtigt dus de woning als deze leeg en klaar is voor verhuur. Zo kan een goede afweging gemaakt worden. Men weet  precies waar men voor kiest. Op deze manier kunnen we na akkoord sneller de huurovereenkomst tekenen en kan men sneller verhuizen!