Inloggen

Leystromen gaat in Diessen 23 sociale huurwoningen bouwen in Vroonacker III: 11 tussenwoningen en 12 hoekwoningen. Het gaat om bijzondere woningen die circulair gebouwd worden. Op maandagavond 18 november organiseert Leystromen hierover een informatieavond. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan aan voor de informatieavond.

Circulaire woningen
Bij circulair bouwen wordt slim gebruik gemaakt van grondstoffen, goederen en producten waardoor deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo wordt het milieu zo weinig mogelijk belast.
De woningen in Diessen zijn demontabel. Dat wil zeggen dat ze makkelijk in elkaar gezet kunnen worden en ook weer uit elkaar gehaald kunnen worden. Omdat onderdelen van de woningen in een fabriek worden voorbereid, duurt de bouw ervan maar een paar maanden. De installatie van de woningen is volledig elektrisch en voorziet zelf in zijn elektriciteit (Nul op de Meter).

Passend toewijzen
Corporaties moeten woningen passend toewijzen. Dat wil zeggen dat het inkomen moet passen bij de huurprijs van de woning.

Huurprijs                                          Benodigd inkomen

€ 607,46 (tussenwoning)                  1-persoonshuishouden: t/m € 22.000
                                                         2- of meerpersoonhuishouden: t/m € 30.825

€ 630.49 (hoekwoning)                     1-persoonshuishouden: € 22.701 t/m € 38.035
                                                          2- of meerpersoonshuishouden: € 30.826 t/m € 38.035

(Huurprijzen zijn exclusief een EnergieVergoeding van € 52,50)

Meedenken over indeling woning
De indeling van de woningen ligt nog niet vast. Zo kunt u bijvoorbeeld nog meedenken over de indeling van de 1e verdieping. Wilt u de wasmachine in een aparte ruimte, op de badkamer of buiten in de berging? Daar kunt u invloed op hebben. Leystromen organiseert een informatieavond over deze woningen. Past uw inkomen bij de huur van de woning? En heeft u belangstelling? Meld u dan aan voor de informatie avond via info@leystromen.nl.

Maandag 18 november, 19.30 uur
Ontmoetingscentrum Hercules zaal Huiskamer
Rijtseweg 1,
5087 BJ Diessen