Inloggen

Presentatie plan ism Vivent

Maandag 12 maart presenteren wij het plan aan omwonenden en andere belangstellenden
Leystromen heeft samen met Vivent Het Andere Wonen een plan ontwikkeld voor de locatie naast de kerk in Moergestel. Maandag 12 maart presenteren wij dit aan omwonenden en andere belangstellenden.

Zorgappartementen voor mensen met dementie
Het plan bestaat uit 16 zorgappartementen voor mensen met dementie. Een kleinschalige woonvoorziening waarin de bewoners zelf de regie hebben. De bewoners bepalen zelf welke zorg en eventuele diensten en services zij afnemen. Mensen met geheugenproblemen kunnen met of zonder partner in een volwaardig appartement wonen.
In het complex komt een echtpaar te wonen dat zorgdraagt voor de veiligheid, nabijheid van dienstverlening en zorg op maat.

Betaalbare huurappartementen
De zorgappartementen krijgen een huurprijs van ongeveer € 600. Dat betekent dat ze onder de huurtoeslaggrens vallen. woningcorporaties moeten hun woningen ‘passend’ toewijzen. Dat wil zeggen dat we alleen woningen mogen toewijzen die passen bij het inkomen.
In dit geval betekent dat voor een eenpersoonshuishouden een inkomen tot ongeveer € 22.000,- en voor een tweepersoonshuishouden een inkomen tot ongeveer € 30.000,-

Passend in de omgeving
Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met de historische omgeving van het bouwplan. Het bouwplan bestaat uit 2 bouwlagen met een kap. En het gebouw is opgebouwd uit verschillende kleuren bakstenen en kozijnen waardoor het er visueel aantrekkelijk uitziet

Welkom op de informatieavond!
Leystromen organiseert samen met Vivent een informatieavond op maandag 12 maart om 20.00 uur in Den Booaard in Moergestel. Wij lichten dan de plannen uitgebreid toe aan omwonenden en andere belangstellingen.  U bent van harte uitgenodigd!