Inloggen

Huuraanpassing in tijden van corona

De coronacrisis raakt ons allemaal en zorgt voor veel onzekerheid. Om verspreiding van het virus te beperken, blijven we binnen en houden we afstand. Deze maatregelen zijn hard nodig voor onze gezondheid. Maar de invloed op ons sociale leven en op de economie is groot. Voor wie een vast inkomen heeft (loon, (AOW)uitkering of pensioen) verandert er eigenlijk niet zoveel. Maar er zijn nu ook huurders die nu geen of minder inkomen hebben. Denk aan ZZP-ers of huurders met een tijdelijk of flexibel contract.

Ieder jaar rond deze tijd ontvangt u een brief van ons over de huuraanpassing. Dat is ook dit jaar zo, ondanks de situatie van dit moment. We leggen u graag uit waarom.

Waarom huuraanpassing?
Leystromen heeft de huurinkomsten nodig om te investeren in betaalbare en goede woningen voor onze klanten. Dat betekent dat we deze inkomsten gebruiken voor onderhoud, renovatie en verduurzamen van woningen. En ook voor het bouwen van nieuwe woningen en voor onze inzet voor leefbare buurten.

Beperkte huuraanpassing
Wij houden de huuraanpassing beperkt, dat is net zo als andere jaren. We verhogen de huren minder dan van de overheid mag. Want betaalbaarheid vinden we belangrijk.

Maatwerk als u problemen heeft uw huur (volledig) te betalen
Maakt u zich zorgen of u de huur nog kunt betalen? Of heeft u minder inkomen door de coronacrisis? Daar hebben wij begrip voor. Neem vooral contact met ons op! Samen zoeken we naar een oplossing die het best bij u past.

Hier leest u alles over de huuraanpassing 2020.