Inloggen

Zuidrand Goirle

In Goirle wordt het gebied tussen de fabrieksgebouwen van Van Besouw en Van Puijenbroek opnieuw ontwikkeld. Het terrein van Thebe (Zorgcentrum Elisabeth) en het gebied ten zuiden van de tuin van Huize Anna horen daar ook bij. Bij de Zuidrand Goirle staan ​​rust, ruimte en groen centraal. Het project heeft 2 deellocaties waar woningen worden gebouwd: Van Besouw en Van Puijenbroek. gaan leest u wat voor typen sociale huurwoningen we op elke locatie bouwen.

Van Puijenbroek (HaVeP)
De huidige locatie van het bedrijf HaVeP aan de Bergstraat te Goirle wordt herontwikkeld naar woningbouw. De bouwcombinatie CRA Vastgoed en Wilma Wonen gaan dit realiseren voor de huidige eigenaar VP Exploitatie BV. Meer info over de locatie is te vinden op https://www.landvananna.nl/ . Onderdeel van het woningbouwprogramma zijn 27 sociale huurappartementen met 1 tot 2 slaapkamers. Leystromen is op dit moment in gesprek met de CRA Vastgoed en Wilma Wonen over de aankoop van deze sociale huurappartementen.
De appartementen worden aangesloten op het warmtenet van de al aanwezige biomassacentrale, net als een groot deel van de wijk. Warmte voor verwarming en warm tapwater wordt via dit warmtenet geleverd. Hiervoor wordt een aparte leverovereenkomst gesloten.

Start bouw
Het is nog niet bekend wanneer de bouw start. De verwachting is eind 2022.

Verwachte oplevering
Nog niet bekend. Op zijn vroegst eind 2023.

Aantal / type woningen
27 sociale huurappartementen

Doelgroep
Alle doelgroepen

Netto huurprijs per maand
Voornamelijk onder € 678,66. Een deel onder € 633,25 en een paar woningen iets boven € 752,33 (prijspeil 2021). Deze prijzen zijn exclusief servicekosten en de leverovereenkomst warmte van ongeveer € 100 per maand.

Interesse
Heeft u belangstelling om in 1 van deze woningen te wonen? Stuur dan een e-mail naar info@leystromen.nl onder vermelding van 'interesse huurwoning Van Puijenbroek Goirle' . Wij informeren u dan wanneer de verhuur van de woningen begint.

Houdt u rekening mee dat u voor een huurwoning ingeschreven moet zijn als woningzoekende bij Woning in Zicht?

Van Besouw
Op de huidige fabriekslocatie Van Besouw aan de Kerkstraat te Goirle worden 13 sociale huurwoningen met 2 slaapkamers gebouwd. De voormalige fabriekspanden zijn gesloopt en het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld. Meer info over de locatie vindt u hier

Bijzonderheden
De 13 sociale huurwoningen worden gebouwd door de Nederlandse Bouw Unie (NBU). Dat is de projectontwikkelaar die het hele gebied ontwikkelt. Leystromen neemt de woningen van de NBU over, daarna verhuren wij deze. 

Start bouw
De bouw is inmiddels gestart.

Verwachte oplevering
Medio 2e kwartaal van 2022.

Aantal / type woningen
13 sociale huurwoningen van 2 verdiepingen met een plat dak. De verdieping heeft 2 slaapkamers en een badkamer. De woningen worden energiezuinig gebouwd volgens de bouwregelgeving. Extra zonnepanelen op de daken maken de woningen nog energiezuiniger.

Doelgroep
Alle doelgroepen.

Huurprijs
Maximaal € 674,47 (prijspeil 2021), exclusief servicekosten en een energievergoeding van circa € 46,00 (prijspeil 2021) voor de huur van extra zonnepanelen

Alle woningen op de Van Besouw locatie zijn inmiddels verhuurd.

 

Foto's

Ontwikkeling Van Besouw

Ontwikkeling Van Besouw