Inloggen

Zuidrand Goirle

In Goirle wordt het gebied tussen de fabrieksgebouwen van Van Besouw en Van Puijenbroek opnieuw ontwikkeld. Het terrein van Thebe (Zorgcentrum Elisabeth) en het gebied ten zuiden van de tuin van Huize Anna hoort daar ook bij. Bij de Zuidrand Goirle staan rust, ruimte en groen centraal. Het project heeft 2 deellocaties: Van Besouw en Van Puijenbroek

Van Puijenbroek
Op de huidige locatie van Havep aan de Bergstraat in Goirle worden 22 sociale huurappartementen met 2 slaapkamers gebouwd. De appartementen en het hele gebied Zuidrand Goirle worden tegelijkertijd uitgewerkt. De eigenaar van de locatie is bezig met de wijziging van het bestemmingsplan.

Bijzonderheden
De huidige eigenaar VP Exploitatie BV ontwikkelt de appartementen. Leystromen neemt de appartementen van de ontwikkelaar over, daarna verhuren wij deze.

Start bouw
Het is nog niet bekend wanneer de bouw start. Op zijn vroegst zal dat in het 3de kwartaal van 2020 zijn.

Verwachte oplevering
De appartementen worden op zijn vroegst in het 2de kwartaal van 2021 opgeleverd.

Aantal/type woningen
22 sociale huurappartementen

Doelgroep
De appartementen worden niet voor een bijzondere doelgroep gebouwd.

Huurprijs
Maximaal € 607,46 (prijspeil 2019), exclusief servicekosten

 

Van Besouw
Op de huidige fabriekslocatie Van Besouw aan de Kerkstraat in Goirle worden 13 sociale huurwoningen met 2 slaapkamers gebouwd. De eigenaar van de locatie is bezig met de wijziging van het bestemmingsplan, de voorbereidingen voor de sloop van de fabriekspanden en de uitwerking van de verschillende woningtypes.

Bijzonderheden
De appartementen worden gebouwd door de Nederlandse Bouw Unie (NBU). Dat is de projectontwikkelaar die het hele gebied ontwikkelt. Leystromen neemt de woningen van de NBU over, daarna verhuren wij deze. 

Start bouw
Het is nog niet bekend wanneer de bouw start. Op zijn vroegst zal dat het 1ste kwartaal van 2020 zijn.

Verwachte oplevering
De woningen worden op zijn vroegst opgeleverd in het 4de kwartaal van 2020

Aantal/type woningen
13 sociale huurwoningen

Doelgroep
De woningen worden niet voor een bijzondere doelgroep gebouwd.

Huurprijs
Maximaal € 651,03 (prijspeil 2019), exclusief servicekosten

Interesse
Meer weten? Kijk op de website van Zuidrand Goirle! Onder “houd mij op de hoogte” op de website kunt u uw gegevens achterlaten. U ontvangt dan meer informatie zodra deze beschikbaar is. Gaat het om een huurwoning? Dan moet u ingeschreven staan zijn als woningzoekende via Woning in Zicht.

 

Foto's