Inloggen

Vroonacker III Diessen

Vroonacker is de uitbreidingswijk van Diessen. De wijk bevindt zich aan de Hilvarenbeekse zijde van Diessen, ter hoogte van de rotonde in Diessen achter de dierenartsenpraktijk. In deze wijk gaat Leystromen 23 bijzondere eengezinswoningen bouwen. De woningen zijn energieneutraal en daarnaast ook nog eens circulair gebouwd.

Energieneutraal
De woningen zijn volledig elektrisch en hebben daarom geen gasaansluiting. Daarnaast hebben de woningen een luchtwaterwarmtepomp voor verwarming en warm tapwater. En op het dak liggen zonnepanelen voor de energieopwekking. Bij een gemiddeld huishoudelijk verbruik wekt de woning net zoveel energie op als er wordt verbruikt. Voor de energieopbrengst voor huishoudelijk gebruik (verbruik huurder) wordt maandelijks huur voor de zonnepanelen (energievergoeding) in rekening gebracht. Die huur bedraagt € 52,50 per maand. Doordat de woning 'groene' energie opwekt hoeft u als huurder minder energiebelasting te betalen. Dat scheelt ongeveer € 20,- per maand op de energierekening.

Circulair bouwen
Circulair bouwen is een methode om hergebruik van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Door op deze manier te bouwen dragen we bij aan de duurzaamheid van ons bezit.

De woningen in Vroonacker zijn voor 70 - 75% circulair. De onderdelen die in de woning worden toegepast hebben een lange technische levensduur en kunnen gemakkelijk worden uitgewisseld. En de woningen zijn verplaatsbaar en demontabel. Na demontatie kunnen de onderdelen in verschillende combinaties weer in elkaar worden gezet. Dat is mogelijk omdat de woningen worden gebouwd zonder 'natte' verbindingen zoals specie, beton, lijm of kit. Binnen 2 dagen kan een woning worden opgebouwd en gedemonteerd.

Niet alle onderdelen gaan een leven lang mee. De technische installatie bijvoorbeeld moet eerder vervangen worden. Maar buiten dat, kan de woning zonder afval worden afgebroken en ergens anders weer worden opgebouwd.

Indeling woning
De woningen bestaan uit 1 bouwlaag met daarop een kap. 
Op de begane grond bevinden zich de woonkamer met open keuken, technische ruimte, meterkast en toilet. 
Er zijn 2 typen woningen. Deze woningen zijn op de 1e verdieping afwijkend van elkaar. 

Type 1 (19 woningen)
Op de 1ste verdieping zijn 2 ruime slaapkamers, een wasruimte met daarop de aansluitingen voor de wasmachine en –droger en een badkamer met 2de toilet. 

Type 2 (4 woningen)

Op de 1ste verdieping zijn 3 (slaap)kamers en een badkamer met daarop de aansluitingen voor de wasmachine en –droger. Deze woningen hebben dus geen 2e toilet op de 1e verdieping.  

De woningen hebben ruime achtertuinen en zijn bereikbaar via de zijkant of de brandgang. De woningen hebben geen eigen parkeerplaats, huurders kunnen parkeren op de openbare parkeerplaatsen.

Aantal/type woningen
19x type 1 (2 slaapkamers + wasruimte)
4x type 2.(3 (slaap)kamers)

Bijzonderheden
De omgevingsvergunning is verleend.

Architect
Fijn Wonen 

Start bouw
april 2020

Start verhuur
mei 2020

Verwachte oplevering
augustus/september 2020

Doelgroep
Alle doelgroepen

Huurprijs
Tussenwoningen: € 607,46
Hoekwoningen: € 630,49
Huurprijzen zijn exclusief de huur van zonnepanelen van  € 52,50 per maand. Bij AOW leeftijd wijken de bedragen iets af.

Benodigd inkomen:

Tussenwoningen: 1 pers.: t/m € 23.225, 2 pers. of meer: t/m € 31.550
Hoekwoningen: 1 pers.: € 23.226 t/m € 39.055, 2 pers. of meer: € 31.551 t/m € 39.055

Verhuur

Alle woningen zijn reeds verhuurd.