Inloggen

Van Bommelhof/ Kerkstraat Moergestel

De begeleiding en zorg door Vivent Het Andere Wonen wordt afgestemd met de bewoners en hun familie. Het complex wordt beheerd door een echtpaar dat ook in het gebouw woont. Het ontwerp van het gebouw past mooi in de historische omgeving. Het gebouw heeft bijvoorbeeld een kapconstructie en de geven heeft verschillende kleuren stenen. Daardoor lijkt het dat gebouw uit meerdere woningen bestaat die tegen elkaar aan staan. 

Het woonzorgconcept
• kleinschalige projecten geclusterd wonen in de wijk voor mensen met geheugenproblemen
• begeleiding en zorg is gekoppeld aan de individuele zorgvraag en komt tot stand in samenspraak met de bewoners en diens familie
• een vestiging wordt gerund door een ondernemersechtpaar dat ook in het woongebouw woont

Naast de vraaggestuurde zorg is het bijzonder dat er een aantal woningen ook geschikt is voor echtparen waarbij bij het overlijden van de partner met zorgvraag de andere partner in de woning mag blijven wonen. 

Bijzonderheden
Op de locatie stond de oude bakkerij van Mensink. Deze is afgelopen najaar gesloopt.

Toewijzing
De toewijzing van de woningen gebeurt door Vivent Het Andere Wonen. Omdat het om een woonzorgcomplex gaat, gelden andere regels dan bij reguliere huurwoningen. De bewoner heeft een zorgindicatie nodig. De woningen worden wel passend toegewezen.

Start bouw
na de bouwvak 2020

Verwachte oplevering
3de kwartaal 2021

Aantal/type woningen
18 appartementen

Doelgroep
Mensen met dementie

Huurprijs
Maximaal € 607,46 (prijspeil 2019), exclusief servicekosten

Interesse
Heeft u belangstelling om in 1 van deze woningen te wonen? Stuur dan een e-mail naar info@hetanderewonen.nl onder vermelding van: Project Van Bommelhof Moergestel. 

Foto's

De tekeningen die bij deze pagina zijn gevoegd zijn geen definitieve tekeningen. Deze zijn nog in bewerking. Deze geven echter een goede indruk van de nieuwe situatie.

Perspectief achterterrein

Perspectief achterterrein

Perspectief vanuit Kerkstraat

Perspectief vanuit Kerkstraat (westzijde)

Perspectief vanuit St. Ermelindishof