Inloggen

KVL Oisterwijk

Bruisende locatie
De gemeente Oisterwijk herontwikkelt samen met de provincie het KVL-terrein tot een bruisende locatie. De oude gebouwen op het KVL terrein zijn opgeknapt en omgevormd tot woon-,werk- of ambachtsplaats. Verdeeld over 3 wijken is er op het KVL-terrein ook plaats voor ongeveer 400 nieuwbouwwoningen en appartementen, voornamelijk dure koop- en huurwoningen. Met deze nieuwe sociale huurappartementen vergroot Leystromen de diversiteit aan woningen op het KVL terrein. Meer weten over het KVL-terrein? Zie www.leerfabriekkvl.nl.

Planning
De voorbereidende bouwwerkzaamheden van de 21 appartementen voor modale inkomensgroepen (binnen de sociale huurprijs) zijn in december 2018 gestart. Deze appartementen komen naast het gebouw van EKWC. Dit gebied wordt ook KVL-centraal genoemd. Verwachte oplevering is eind 1e kwartaal/begin 2e kwartaal 2020.

Leystromen heeft zich ingezet om op het KVL terrein nog 27 extra appartementen te realiseren, die juist beschikbaar kwamen voor de lage inkomensgroepen. Deze waren ingepland aan de Nijverheidsweg. Voor deze locatie loopt nog het bestemmingsplanprocedure. We hebben momenteel weinig zicht op de doorgang van dit project.

Appartementen
De appartementen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor een brede doelgroep. Het gebouw wordt 3 lagen hoog en krijgt een liftinstallatie. De oppervlakten van de appartementen variëren tussen 70-78 m2. 

De appartementen die gebouwd worden, zijn geschikt voor de modale inkomensgroepen (maximaal inkomen is € 42.436 De indeling bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een kleine slaap/hobbykamer. Er is een apart toilet en een badkamer met douchehoek, wastafel en een opstelplaats voor de wasmachine. Elk appartement heeft een balkon. De installaties staan in de technische kast. Op de begane grond is er een individuele berging voor bijvoorbeeld een fiets.

Nul Op de Meter (NOM) concept
Het gaat om appartementen die volgens het Nul Op de Meter (NOM) principe gebouwd worden. Een NOM-appartement produceert zelf energie door middel van zonnepanelen, warmtepomp en douchegoot met warmteterugwinning. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de installaties en het huishoudelijk gebruik. Zoals apparatuur en warm water voor het douchen. Aan het eind van het jaar is gemiddeld gezien evenveel energie opgewekt als dat dat verbruikt is. Deze appartementen zijn ook heel goed geïsoleerd. In de kozijnen worden driedubbelglas aangebracht. Dit leid tot veel energiebesparing. De installaties voor ventilatie, verwarming en koeling zorgen voor een aangenaam binnen temperatuur. Zowel in de winter als de zomer. 

Toewijzing
We wijzen de woningen toe via www.woninginzicht.nl. Via onze website en Facebook houden we u op de hoogte wanneer we de appartementen gaan adverteren.
Meer weten over het KVL-terrein? http://leerfabriekkvl.nl/

Interesse
Heeft u belangstelling om in 1 van deze woningen te wonen? Stuur dan een e-mail naar info@leystromen.nl o.v.v. KVL Oisterwijk en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van dit project.
Gaat het om een huurwoning? Dan moet u ingeschreven zijn als woningzoekende via Woning in Zicht.

 

Foto's

Als de plattegronden van de appartementen beschikbaar zijn, zullen we ze hier toevoegen.

Perspectief 21 appartementen

Perspectief 27 appartementen

Overzicht KVL