Inloggen

Drookwartier KVL Oisterwijk

Bruisende locatie
De gemeente Oisterwijk herontwikkelt samen met de provincie het KVL-terrein tot een bruisende locatie. De oude gebouwen op het KVL terrein zijn opgeknapt en omgevormd tot woon-,werk- of ambachtsplaats. Verdeeld over 3 wijken is er op het KVL-terrein ook plaats voor ongeveer 400 nieuwbouwwoningen en appartementen, voornamelijk dure koop- en huurwoningen. Met deze nieuwe sociale huurappartementen vergroot Leystromen de diversiteit aan woningen op het KVL terrein. Meer weten over het KVL-terrein? Zie www.leerfabriekkvl.nl.

De voorbereidende bouwwerkzaamheden van de 21 appartementen voor modale inkomensgroepen (binnen de sociale huurprijs) zijn in december 2018 gestart. Deze appartementen komen naast het gebouw van EKWC. Dit gebied wordt ook Droogkwartier KVL genoemd. 

Leystromen heeft zich ingezet om op het KVL terrein nog 27 extra appartementen te realiseren, die juist beschikbaar kwamen voor de lage inkomensgroepen. Deze waren ingepland aan de Nijverheidsweg. Voor deze locatie loopt nog het bestemmingsplanprocedure. We hebben momenteel weinig zicht op de doorgang van dit project.

Appartementen
De appartementen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor een brede doelgroep. Het gebouw wordt 3 lagen hoog en krijgt een liftinstallatie. De oppervlakten van de appartementen variëren tussen 70-78 m2. 

De appartementen die gebouwd worden, zijn geschikt voor de modale inkomensgroepen (maximaal inkomen is € 42.436 De indeling bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een kleine slaap/hobbykamer. Er is een apart toilet en een badkamer met douchehoek, wastafel en een opstelplaats voor de wasmachine. Elk appartement heeft een balkon. De installaties staan in de technische kast. Op de begane grond is er een individuele berging voor bijvoorbeeld een fiets.

Onderaan deze pagina zijn de plattegronden met type en huisnummer weergegeven. Om een beeld te geven van de grootte van de ruimten zijn ook meubels ingetekend. Via de link hieronder is het mogelijk om zelf een inrichting te maken of te schuiven met de meubels. U kunt ook meubels toevoegen.

KVL type A: https://zibber.floorplanner.com/c5q95x

KVL type B: https://zibber.floorplanner.com/vg6mdo

KVL type C: https://zibber.floorplanner.com/bkh33f

Nul Op de Meter (NOM)
Het gaat om appartementen die volgens het Nul Op de Meter (NOM) principe gebouwd worden. Een NOM-appartement produceert zelf energie door middel van zonnepanelen, warmtepomp en douchegoot met warmteterugwinning. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de installaties en het huishoudelijk gebruik. Zoals apparatuur en warm water voor het douchen. Aan het eind van het jaar is gemiddeld gezien evenveel energie opgewekt als dat verbruikt is. Deze appartementen zijn ook heel goed geïsoleerd. In de kozijnen worden driedubbelglas aangebracht. Dit leidt tot veel energiebesparing. De installaties voor ventilatie, verwarming en koeling zorgen voor een aangename binnentemperatuur, zowel in de winter als de zomer. 

Start bouw
December 2018

Verwachte oplevering
Voorjaar 2020

Aantal/type woningen
21 appartementen

Doelgroep
Geen specifieke doelgroep, geschikt voor modale inkomensgroepen (maximaal inkomen €42.436,00)

Huurprijs
Tussen € 662,00 en € 694,00, exclusief servicekosten (prijspeil 2019).

Daar komt nog een Energie Prestatie Vergoeding bij. Dat is een vergoeding voor de kosten van het energieneutraal maken van de woning. Hoe hoog deze vergoeding is, is nog niet bekend.

Toewijzing
Alle appartementen zijn inmiddels toegewezen via www.woninginzicht.nl

 

 

Foto's

Perspectief 21 appartementen

Overzicht KVL

Situatietekening 21 appartementen

Verhuurplattegrond type A

Verhuurplattegrond type B

Verhuurplattegrond type C

Verhuurplattegrond begane grond

Verhuurplattegrond 1e verdieping

Verhuurplattegrond 2e verdieping