Nieuwsbericht

UwHuurdersraad zoekt vrijwilligers, bestuursleden en energiecoaches!

13-09-2017

Lees hoe u actief kan bijdragen aan het belang van huurders

Bestuursleden en vrijwilligers
UwHuurdersraad komt op voor de belangen van de huurders van Leystromen in Alphen, Goirle, Baarle-Nassau, Gilze, Rijen, Molenschot, Ulicoten en Riel. Er zijn vele thema’s en taken waarop de vereniging actief is. Denk bijvoorbeeld aan: prestatieafspraken, energetische maatregelen, huurverhoging, onderhoudsbeleid, klachtenregelingen, warmtewet, streefhuren, toewijzingsbeleid, begroting, digitalisering, maatschappelijke legitimatie, etc.

Momenteel is UwHuurdersraad op zoek naar nieuwe bestuursleden die lokaal enkele uren per maand willen besteden om de woonkern leefbaar en gezellig te houden. Maar ook naar vrijwilligers die mee willen denken voor het totale woongebied. Bent u geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie en om u aan te melden: http://www.uwhuurdersraad.nl/doel.php

Energiecoaches
Vanuit de overtuiging dat het verlagen van energielasten voor bewoners leidt tot minder woonlasten, richt UwHuurdersraad zich al langer op (individuele) beïnvloeding van de energielasten. Zo is vorig jaar al een stap gezet om i.s.m. Leystromen de Bewaar- en Bespaarbox aan alle huurders te overhandigen. Bij volledig gebruik leidt dit tot een aanzienlijke besparing die wel tot € 400,- kan oplopen.

Maar UwHuurdersraad doet meer! Dit najaar worden samen met de gemeente en Leystromen weer zgn. Energiecoaches opgeleid: vrijwilligers die gratis een advies op maat maken. Om zo de totale woonlasten van de bewoners naar beneden te kunnen krijgen.

Wilt u opgeleid en ingezet worden om bij hulpvragen de bewoners te adviseren en zo mee te helpen om de woonlasten te verminderen? Ook als eigen woningbezitter kunt u meedoen. U hoeft dus niet als huurder ingeschreven te staan. Iedereen kan meedoen.
U geeft zich op door een mail te sturen naar: Secretariaatuwhuurdersraadnl

Terug naar overzicht