Gemeente Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk bestaat uit de dorpen Oisterwijk en Moergestel en het buurtschap Heukelom. Oisterwijk is het grootste dorp met ongeveer 20.000 inwoners. Moergestel heeft 6.000 inwoners. Oisterwijk is een gezellig dorp met talrijke winkels en trekt veel mensen van buiten. Daarnaast komt u er veel campings en bungalowparken tegen. Moergestel heeft ten opzichte van Oisterwijk een dorpser karakter. 

Oisterwijk 
Centrum 
Het centrum van Oisterwijk telt een kleine 2.000 inwoners. Er wonen veel senioren en relatief weinig kinderen. Wij verhuren er voornamelijk (senioren)appartementen, maar u vindt in het centrum ook veel koopappartementen. Het is een groene wijk met een historisch karakter en veel horecagelegenheden en winkels. Jaarlijks zijn er diverse terugkerende evenementen. Er is geen basisschool, maar wel een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Daarnaast vindt u in het centrum een middelbare school, een bruisend jongerencentrum en Zorgcentrum De Vloet met een thuiszorgwinkel. Ook Cultuurcentrum Tiliander met een theaterzaal, openbare bibliotheek en dans- en muziekschool zit in het centrum. Leystromen realiseert project Catharinenberg op de hoek Poirtersstraat - Moergestelseweg. Het project bestaat uit 86 woonzorgappartementen. Bewoners van deze appartementen kunnen gebruik maken van de zorgvoorzieningen van het naastgelegen Amaliazorg. Door Oisterwijk rijden verschillende streek- en buurtbussen. In het centrum ligt ook het NS-station Oisterwijk. 

Bunders en Levenskerk 
De wijk Bunders heeft ruim 4.000 inwoners en grenst in het zuiden aan het centrum van Oisterwijk. Wij verhuren hier eengezinswoningen en appartementen. In de wijk staan ook veel vrijstaande en halfvrijstaande koopwoningen. Er zijn drie basisscholen. Een van deze basisscholen, De Tovervogel, wordt in de nabije toekomst een brede school in de wijk Waterhoef. In Bunders zijn diverse speelplekken en veel voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, een wijkcentrum en een gymzaal. Voor andere sportvoorzieningen bent u aangewezen op andere wijken. In de wijk is geen supermarkt. Door Oisterwijk rijden verschillende streek- en buurtbussen. Het NS-station Oisterwijk ligt in het centrum.

Pannenschuur 
De wijk Pannenschuur bestaat uit bijna 6.000 inwoners en ligt ten noordwesten van het centrum van Oisterwijk. Wij verhuren in deze wijk voornamelijk eengezinswoningen, maar ook (senioren)appartementen. Daarnaast verhuren we nog een klein aantal studio's. Deze zijn vooral in trek bij jongeren. In Panneschuur wonen veel jonge gezinnen met kinderen. U vindt er dan ook veel voorzieningen als een gezondheidscentrum, kinderopvang, opvoedingsondersteuning en basisscholen. De wijk heeft een speels stratenplan met voldoende parkeermogelijkheden en speeltuinen tussen de woningen. In Pannenschuur is een buurtwinkelcentrum met parkeergelegenheid. Hier vindt u ook het wijkcentrum. In een nieuw gedeelte van de wijk (Pannenschuur-Buiten) worden volop nieuwe koop- en huurwoningen gebouwd. Door Oisterwijk rijden verschillende streek- en buurtbussen. Het NS-station Oisterwijk ligt in het centrum. 

Waterhoef 
Waterhoef is een wijk met een grote sociale samenhang. Er wonen ongeveer 3.400 mensen. In de wijk wonen naar verhouding meer mensen boven de 65 jaar dan in de andere wijken. En er wonen in verhouding minder mensen van 25 jaar en jonger. In Waterhoef staan veel huurwoningen. Wij verhuren er voornamelijk eengezinswoningen maar ook appartementen en seniorenwoningen. Er is een basisschool, een wijkcentrum en een peuterspeelzaal. Er zijn speelplekken en de wijk heeft een wijkboerderij. Er is een sportpark waar onder andere een voetbalclub en atletiekvereniging actief zijn. Er is geen supermarkt in de wijk. Deze vindt u in het centrum. In de nabije toekomst komt er een brede school aan de Schoolstraat. Door Oisterwijk rijden verschillende streek- en buurtbussen. Het NS-station Oisterwijk ligt in het centrum. 

Westend 
In Westend wonen bijna 3.000 inwoners in alle leeftijden. Leystromen verhuurt veel woningen in deze wijk. Dit zijn voornamelijk eengezinswoningen, maar ook appartementen en studio's. De studio's zijn vooral in trek bij jongeren. Er zijn ook woningen voor mensen met een beperking. In Westend is een basisschool en een peuterspeelzaal. Sinds 2009 zitten zij samen met het ontmoetingscentrum, gymnastiekzaal en speciaal basisonderwijs Moza├»ek in het schoolgebouw aan de Willem de Zwijgerlaan. In de wijk vindt u een supermarkt en het Medisch Centrum Oisterwijk. Het aangrenzende buitengebied heeft veel sportmogelijkheden. Door Oisterwijk rijden verschillende streek- en buurtbussen. Het NS-station Oisterwijk ligt in het centrum. 

Moergestel 
Moergestel is een dorp met 6.000 inwoners en ligt ten zuiden van Oisterwijk en ten noorden van de rijksweg A58. In het dorp zijn verschillende winkels en 3 basisscholen. Het centrum van het dorp wordt heringericht en in 2013 wordt er ook een brede school gerealiseerd. Cultureel centrum Den Boogaard biedt onderdak aan een bibliotheek, ouderenactiviteiten, dans- en muziekschool en diverse verenigingen. Door Moergestel rijden verschillende streek- en buurtbussen. Wij verhuren eengezinswoningen en appartementen in Moergestel. In 2009 namen de bewoners van het Antoniushuis aan de Raadhuisstraat hun intrek in het gebouw. Het is een complex met seniorenappartementen, appartementen voor jongeren met een beperking en een gezondheidscentrum. In 2011 ronden wij de nieuwbouw en renovatie van Woonzorgcentrum Stanislaus af.

Lees hier meer:

www.oisterwijk.nl