Gemeente Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek bestaat uit de dorpen Hilvarenbeek, Diessen, Baarschot, Biest-Houtakker, Esbeek en Haghorst. In totaal heeft de gemeente 15.000 inwoners. De dorpen liggen tegen de Belgische grens en zijn omgeven door natuur. Hilvarenbeek is de grootste kern met 8.485 inwoners en heeft ook de meeste voorzieningen. 

Hilvarenbeek 

Centrum 
Het centrum van Hilvarenbeek heeft een historisch karakter met een mooi dorpsplein. In de zomer bezoeken veel toeristen het dorp. Er zijn winkels, supermarkten, bibliotheek en een cultuurcentrum. Het woonzorgcentrum ligt midden in het centrum. Er wonen veel senioren in de wijk. In het centrum verhuurt Leystromen veel appartementen. Een groot aantal daarvan zijn zorgappartementen die rondom het zorgcentrum liggen. Daarnaast verhuren we in het centrum een beperkt aantal eengezinswoningen. Vanaf het Vrijthof kunt u met de bus naar Tilburg, Best, Reusel, Moergestel, Oisterwijk, Diessen, Goirle en Riel.

Doelakkers
 
Doelakkers is een kindvriendelijke, groene woonwijk met koopwoningen, diverse huurwoningen en appartementen voor mensen met een beperking. Er is een basisschool met een gymzaal. Midden in de wijk is een kinderboerderij. Doelakkers heeft ook een activiteitencentrum. Wij verhuren er eengezinswoningen en appartementen. Vanuit de Doelenstraat kunt u met de bus naar Tilburg, Best, Reusel, Goirle en Riel. 

Oude Elst, Elsakkers en Loosche Akkers 
Deze wijken kijken uit op het groen en bestaan voornamelijk uit koopwoningen. Het zijn kindvriendelijke wijken met allerlei sportvoorzieningen. Er is een basisschool en een supermarkt. Wij verhuren er voornamelijk grote twee-onder-een-kapwoningen maar ook rijtjeswoningen en appartementen. De wijken hebben ook woonvoorzieningen voor mensen met een beperking. Vanuit de Doelenstraat kunt u met de bus naar Tilburg, Best, Reusel, Goirle en Riel. 

Diessen/Baarschot 
Diessen is, na Hilvarenbeek, de tweede grotere kern van de gemeente. Baarschot is een kleine kern die tegen Diessen aan ligt. Beide kernen hebben een gevarieerde bevolkinssamenstelling, al wonen er minder tieners in Baarschot dan in andere kernen. Diessen en Baarschot hebben samen ongeveer 3.600 inwoners. Het centrum van Diessen heeft een monumentaal karakter. U vindt er een aantal winkelvoorzieningen, een medisch centrum en een basisschool. Er is een actief verenigingsleven met onder andere een ontmoetingscentrum voor ouderen en een grote sporthal. In de toekomst wordt het centrum van Diessen heringericht. Aan de noordzijde van het dorp ligt een bedrijventerrein. Wij verhuren in Diessen voornamelijk eengezinswoningen en een aantal appartementen. Een deel van de woningen en appartementen is geschikt voor senioren. In de nabije toekomst bouwt Leystromen ook huurwoningen in Baarschot. Diessen ligt aan de buslijn Best-Hilvarenbeek-Tilburg. 

Biest-Houtakker 
Biest-Houtakker is een dorp met ongeveer 850 inwoners en ligt ten noordoosten van Hilvarenbeek. Het dorp heeft een vrij jonge bevolkingssamenstelling. Er wonen veel gezinnen met kinderen. In het dorp vindt u een basisschool en een aantal horecavoorzieningen. Er zijn geen winkelvoorzieningen. Hiervoor moet u naar de kern Hilvarenbeek. Biest-Houtakker kent een actief verenigingsleven met onder andere toneel-, carnavals- en sportverenigingen en een gilde. Er zijn plannen om het centrum te ontwikkelen. Er worden seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte gebouwd. Wij verhuren in Biest-Houtakker voornamelijk eengezinswoningen waarvan het grootste deel twee-onder-een-kapwoningen is. Een aantal daarvan zijn geschikt voor senioren. Daarnaast verhuren wij ook nog een klein aantal appartementen. Er is een busverbinding met Oisterwijk en Hilvarenbeek. Esbeek 
Esbeek is een dorp met 1.200 inwoners en ligt ten zuiden van Hilvarenbeek. Naar verhouding wonen er in Esbeek veel senioren en weinig tieners. In het dorp is een basisschool, maar er zijn geen winkels. De laatste horecagelegenheid is met inzet van de bewoners opgeknapt en nu in gebruik als dorpshuis met een huiskamer voor senioren. Ook andere verenigingen zijn hier thuis. Esbeek heeft een sportaccommodatie en een bescheiden bedrijventerrein. Wij verhuren in Esbeek eengezinswoningen, waaronder twee-onder-een-kapwoningen en een klein aantal appartementen. Een deel van onze huurwoningen is geschikt voor senioren. Het dorp ligt aan de buslijn Reusel-Hilvarenbeek-Tilburg 

Haghorst 
Haghorst is een dorp met ongeveer 800 inwoners en ligt ten oosten van Hilvarenbeek. In het dorp wonen naar verhouding weinig 65-plussers en veel gezinnen met kinderen. In het dorp is een basisschool, sportaccommodatie en een horecagelegenheid. Haghorst is een hechte gemeenschap. Jaarlijks wordt het evenement Haghorst's Spektakel georganiseerd, waaraan een groot gedeelte van de inwoners meewerkt. Wij verhuren eengezinswoningen in Haghorst, waaronder een twee-onder-een-kapwoningen. Een aantal hiervan is geschikt voor senioren. 

Lees hier meer:

www.hilvarenbeek.nl