Gemeente Goirle

De gemeente Goirle bestaat uit de dorpen Goirle en Riel. In totaal wonen er 22.500 mensen waarvan 20.000 in het dorp Goirle. Goirle heeft door haar grootte ook veel meer (winkel)voorzieningen. Riel is een veel landelijker dorp met veel agrarische bedrijven. 

Goirle 
Centrum / Abcoven 
Het centrum van Goirle en de wijk Abcoven liggen tegen elkaar aan. Het centrum heeft 1.070 inwoners en Abcoven 1.320 inwoners. Er wonen relatief veel senioren. In deze wijken verhuren wij eengezinswoningen, appartementen en maisonnettes. Woonzorgcluster Bergvenne verhuurt woonzorgappartementen. Het centrum is druk en levendig, maar aan de randen van het centrum kunt u nog rustig wonen. Er is een cultureel centrum met een theaterzaal, cursusruimten, muziekschool en bibliotheek. Het centrum biedt volop winkelmogelijkheden en parkeergelegenheid door winkelcentrum De Hovel. Scholen en sportaccommodaties vindt u net buiten het centrum. 

De Hellen 
De Hellen heeft 4.400 inwoners. In sommige buurten wonen veel kinderen en jongeren terwijl in andere buurten juist veel senioren wonen. Wij verhuren in deze wijk eengezinswoningen en seniorenappartementen. In de wijk is veel groen en de natuurgebieden De Regte Heide en Gorp en Rovert liggen op steenworpafstand. De wijk heeft veel parkeergelegenheid. Centraal in de wijk staat het wijkcentrum De Deel aan de Frankische Driehoek. Leystromen bouwt hier een brede school met buitenschoolse- en kinderopvang, een nieuwe sporthal, een huisartsenpraktijk, appartementen voor mensen met een beperking, huur- en koopappartementen en eengezinswoningen. Vervolgonderwijs en winkelcentrum Hoogeind liggen op fietsafstand van de wijk. 

De Nieuwe Erven 
De Nieuwe Erven is een kleine wijk met 780 inwoners en ligt aan de rand van Goirle. Het is een rustig woongebied met veel kinderspeelplaatsen en sportveldjes. De wijk ligt dicht bij de natuurgebieden De Regte Heide en Gorp en Rovert. Aan de rand van de wijk is een sporthal en een groot sportcomplex. Er zijn geen scholen, winkels en andere voorzieningen in De Nieuwe Erven. Deze vindt u in de omliggende wijken. Wij verhuren in deze wijk eengezinswoningen en meergeneratiewoningen. 

Grobbendonck 
Grobbendonck is een ruime en groene jaren zeventig wijk met een kleine 2.000 inwoners. De wijk bestaat voornamelijk uit koopwoningen. Wij verhuren in deze wijk eengezinswoningen. Er is een basisschool en een sporthal. Vervolgonderwijs is op fietsafstand van de wijk. Uw boodschappen haalt u in winkelcentrum De Hovel dat ook op fietsafstand bereikbaar is.

Groote Akkers / Hoge Wal 
Groote Akkers en Hoge Wal zijn twee jonge woonwijken met respectievelijk 2.260 en 1.080 inwoners. In Groote Akkers / Hoge Wal wonen veel gezinnen met kinderen. Wij verhuren er eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen voor de nog mobiele senior. Er zijn veel kinderspeelplaatsen en sportveldjes Een school voor basisonderwijs en vervolgonderwijs ligt buiten de wijk, maar is per fiets goed te bereiken. Winkels en overige voorzieningen liggen iets verder weg. De wijk ligt zeer gunstig ten opzichte van natuurgebieden en Tilburg. 

't Ven / Plan West / Hoogeind 
Deze drie wijken hebben gezamenlijk een kleine 6.000 inwoners. Het zijn ruime en groene woonwijken, die gebouwd zijn aan het eind van de jaren zestig. Er zijn relatief veel koopwoningen in de wijk. Wij verhuren in deze wijken eengezinswoningen, seniorenwoningen en appartementen. In de wijk staat Woonzorgcentrum Guldenakker. Leystromen verhuurt woonzorgappartementen die om het woonzorgcentrum heen staan. Er zijn verschillende scholen voor basisonderwijs. Daarnaast is er ook vervolgonderwijs. In Hoogeind is een sporthal en een uitgebreid sportcomplex aan de rand van de wijk. In het wijkcentrum De Wildacker worden veel activiteiten georganiseerd. Hoogeind heeft een winkelcentrum dat in de toekomst uitgebreid gaat worden. 

De Boschkens 
Deze nieuwe woonwijk heeft ongeveer 600 inwoners en is nog volop in ontwikkeling. De wijk ligt aan de rand van Goirle, is ruim omgezet en heeft veel groen. De Boschkens kent een grote diversiteit aan woningtypes in de huur- en koopsector. Natuurgebieden en de stad Tilburg liggen dicht bij de wijk. De wijk heeft een brede school met kinderopvang, basisschool en buitenschoolse opvang. Vervolgonderwijs zoals Mill Hill college of de diverse scholen in Tilburg Stappegoor liggen op fietsafstand. Ook voor winkels en voorzieningen zoals sportaccommodaties en een huisarts moet u iets verder reizen. Winkelcentrum De Hovel bereikt u gemakkelijk per fiets. 

Riel
Riel is een dorp met 2.240 inwoners en hoort bij de gemeente Goirle. Het dorp ligt bij het natuurgebied De Regte Heide. Riel heeft een grote supermarkt. Er is basisonderwijs en op fietsafstand is in Goirle vmbo, havo en vwo op het Mill Hill college. Er zijn sportvelden, voetbalvelden en een wijkcentrum. Vanuit Riel zijn Goirle en Tilburg goed te bereiken, ook met het openbaar vervoer.

 

 

Lees hier meer:

www.goirle.nl