Gemeente Gilze en Rijen

De gemeente bestaat uit de dorpen Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. In totaal wonen er 26.000 mensen. Rijen is het grootste dorp met 17.600 inwoners, gevolgd door Gilze met 7.700 inwoners. Molenschot en Hulten zijn kleiner, respectievelijk 1.350 en 325 inwoners. Rondom de dorpen ligt een uitgestrekt landbouwgebied en verschillende natuurgebieden. Wij verhuren woningen in de dorpen Gilze, Rijen en Molenschot. 

Gilze 
Hofstad 
De wijk Hofstad ligt in het zuidoosten van Gilze. Een supermarkt, diverse winkels en andere voorzieningen liggen allemaal op loopafstand. Het is een rustige, ruim opgezette wijk met veel groen en een overzichtelijk stratenplan. De meeste woningen zijn eengezinswoningen van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Er zijn 2 basisscholen, sociaal cultureel centrum De Schakel, een kerk en begraafplaats. Naast de eengezinswoningen verhuren wij in Hofstad ook seniorenwoningen, seniorenappartementen en appartementen die voornamelijk in trek zijn bij starters. 

Steenakkers 
De wijk Steenakkers ligt in het westen van Gilze. In deze wijk staan voornamelijk eengezinswoningen, (koop en huur). Het grootste deel van de woningen stamt uit de jaren tachtig en negentig. De wijk heeft ook nog karakteristieke woningen uit de periode 1946 tot 1954. Deze liggen naast het centrum en grenzen aan park Het Mollenbos. In de wijk verhuren we eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen. Daarnaast verhuren we woningen in een zorginstelling voor mensen met een beperking. U vindt de winkels en voorzieningen op en rond het Steenakkerplein. 

Strijpakkers 
Deze wijk ligt in het noordwesten van Gilze, boven de wijk Steenakkers en aan de rand van het prachtige recreatiegebied De Warande. Het is een wijk met relatief veel woonerven. Ondanks de vele woningen, is de wijk toch behoorlijk groen. In Strijpakkers vindt u een mix van koop- en huurwoningen, hoofdzakelijk uit de jaren zeventig en tachtig. In deze wijk zijn geen scholen of winkels. De dichtstbijzijnde winkels liggen aan het Steenakkerplein en De Nieuwstraat. Naast eengezinswoningen verhuren we ook seniorenwoningen in Strijpakkers. 

Wildenbergstraat, Poppelstraat e.o. (Oud-Gilze) 
Deze wijk ligt in het noordoosten van Gilze en grenst aan de wijk Strijpakkers. Dit is het oudere gedeelte van Gilze met woningen uit de periode 1940-1965. De huurwoningen zijn dan ook vooral kleinere eengezinswoningen, appartementen en zogenaamde duplexwoningen. De tuinen van de eengezinswoningen zijn relatief groot. In deze wijk verhuren wij geen seniorenwoningen. Winkels en voorzieningen vindt u op loopafstand in De Nieuwstraat. 

Rijen 
Achter het gemeentehuis
De wijk ligt dicht bij diverse voorzieningen zoals het gemeentehuis, het zwembad en cultureel centrum De Boodschap. In de wijk is een basisschool met kinderopvang. De wijk is ruim opgezet met voldoende parkeergelegenheid en groen. Wij verhuren in deze wijk alleen eengezinswoningen. De meeste mensen wonen al heel lang in deze wijk en daardoor is de gemiddelde leeftijd wat hoger dan in de andere wijken. 

Oranjebuurt 
Deze woonwijk kenmerkt zich door de grote variatie aan woningen. Er zijn geschakelde woningen, twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen, duplexwoningen en appartementen. De woningen die gebouwd zijn in de periode 1946 tot 1954 hebben een grote, diepe achtertuin. Oranjebuurt is een kindvriendelijke wijk met een basisschool. De wijk ligt op loopafstand van winkels en het NS-station. Wij verhuren in deze wijk eengezinswoningen en seniorenappartementen. 

Oranjeplein e.o. 
Deze relatief kleine wijk bestaat uit een complex van 5 blokken seniorenwoningen en maisonnettes. De wijk ligt aan de rand van Rijen en is goed bereikbaar via bijvoorbeeld Oosterhout. Het gemeentehuis ligt op loopafstand. In de maisonnettes wonen vooral jonge stelletjes. In de woningen op de begane grond wonen veelal senioren. Een actieve bewonerscommissie behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners. De bewoners onderhouden, samen met anderen, het centraal gelegen park tijdens geplande 'opfrisdagen'. 

Pastoor Gillisstraat e.o. 
Van oudsher is de Pastoor Gillisstraat e.o. een levendige wijk. In deze wijk is veel nieuwbouw. Wij verhuren er een groot aantal seniorenappartementen, woonzorgappartementen en eengezinswoningen. In 2013 is het nieuwe woonzorgcomplex De Regent aan de Regentenstraat in gebruik genomen. Vanuit deze wijk kunt u diverse voorzieningen goed bereiken zoals de bushalte, gemeentehuis en de winkels aan het Raadhuisplein. Ook winkelcentrum De Laverij kunt u te voet goed bereiken. De wijk biedt een grote variatie aan woningen voor jongeren, senioren en gezinnen. 

Rijen-Zuid 
Deze wijk wordt in de volksmond ook wel de 'militaire' wijk genoemd. Deze naam heeft de wijk te denken de militairen die op de vliegbasis Gilze-Rijen werkten en in Rijen-Zuid woonden. De wijk is ruim opgezet met veel groen. Wij verhuren er voornamelijk eengezinswoningen. De woningen zijn niet al te groot, maar hebben vaak wel 4 slaapkamers. Rijen-Zuid is vooral bij starters in trek. Daarnaast biedt het appartementencomplex Goudsmit Hoff veel mogelijkheden aan senioren. Vanuit deze wijk is het treinstation zeer goed bereikbaar. 

Thorbeckeplein e.o. 
In Thorbeckeplein e.o. komt u vooral grote eengezinswoningen tegen. Ook vindt u er een aantal seniorenwoningen in het midden van de wijk. De eengezinswoningen zijn vanwege het aantal slaapkamers vooral in trek bij gezinnen met kinderen. Wij verhuren in deze wijk eengezinswoningen en seniorenwoningen. Thorbeckeplein e.o. ligt aan de rand van Rijen in de richting van Dongen. U kunt vanuit de wijk de markt en centrum van Rijen makkelijk bereiken. 

Looierij /Vliegende Vennen 
Looierij/ Vliegende Vennen is een jonge, ruim opgezette woonwijk die voor het grootste deel uit koopwoningen bestaat. De wijk ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen en op loopafstand van het NS-station. Wij verhuren in deze wijk eengezinswoningen en seniorenappartementen. Alleen senioren kunnen een appartement in het complex Het Vennenhof huren.

Wolfsweide 
Wolfsweide is een kindvriendelijke en rustige woonwijk ten oosten van de Hoofdstraat van Rijen. De wijk heeft verschillende speelvelden en veel groen. Daarnaast heeft het ook twee basisscholen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de wijk. Landerijen en een wandelgebied liggen in de buurt en ten noorden van de wijk ligt een klein recreatiegebeid. Wij verhuren in de wijk eengezinswoningen, seniorenwoningen en seniorenappartementen. 

Molenschot 
Molenschot is een dorp met 650 inwoners. Wij verhuren een klein aantal woningen in Molenschot. Het gaat om seniorenwoningen en appartementen in het hart van het dorp. De woningen zijn vooral aantrekkelijk voor senioren en jonge starters. In dorp vindt u een basisschool, een gemeenschapshuis en tweetal caf├ęs. 

Lees hier meer:

www.gilzerijen.nl