Gemeente Alphen-Chaam

De gemeente Alphen-Chaam bestaat uit de dorpen Alphen, Chaam, Galder, Strijbeek, Bavel AC en Ulvenhout AC. De grootste dorpen zijn Alphen en Chaam met beide een kleine 4.000 inwoners. Het zijn landelijk gelegen dorpen met veel agrarische bedrijven. Leystromen verhuurt woningen in Alphen en Chaam.

Alphen
Alphen is een kinderrijk dorp met een kleine 4.000 inwoners en kent een rijke historie. Het ligt tussen de steden Tilburg en Breda, in een natuurlijke omgeving met water, bossen en heide. U vindt er voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen, een sporthal, sportvelden en diverse recreatieve voorzieningen. In het dorp is een basisschool. Vervolgonderwijs vindt u in Baarle-Nassau. Er is een busverbinding naar zowel Tilburg als Breda. Leystromen verhuurt voornamelijk eengezinswoningen en (senioren)appartementen in Alphen. In 2010 opende Woonzorgcentrum De Hoogt haar deuren. Het woonzorgcentrum heeft een restaurant, bibliotheek en stilteruimte. In 2011 levert Leystromen nog meer woonzorgappartementen op. Dit zijn zelfstandige huurappartementen waarbij u gebruik kunt maken van de zorg van de nabijgelegen zorginstelling.

Chaam
Van oorsprong is Chaam een agrarisch dorp met veeteelt en tuinbouw. Het heeft een kleine 4.000 inwoners. Door de groene ligging speelt het toerisme een belangrijke rol. U vindt er meerdere campings, bungalowparken, kampeerboerderijen en een zorgboerderij. Daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden, winkelvoorzieningen en een weekmarkt. Er is ook een openluchtbad. In Chaam is het woonproject De Schans. Deze woonzorgboerderij is een oudereninitiatief voor kinderen met een beperking. Leystromen realiseerde dit bijzondere project. Wij verhuren geen woningen in Chaam.

Lees hier meer:

www.alphen-chaam.nl