Eigen huurwoning kopen

U huurt een woning van Leystromen. Maar heeft u er wel eens aan gedacht om uw woning te kopen? Wij bieden regelmatig huurwoningen te koop aan. Een mooie kans om eigenaar te worden van uw woning of een andere huurwoning van Leystromen. En ook nog eens tegen gunstige voorwaarden. 

Hoe werkt het?
Als wij uw woning voor verkoop selecteren, krijgt u als bewoner uiteraard de eerste kans om uw woning te kopen. En wilt u dat niet, dan blijft u gewoon huren. Geen probleem!

Wat maakt het zo voordelig?
Een woning kopen van Leystromen is zeer voordelig. Huurders die hun huidige woning van Leystromen willen kopen, krijgen 5 % korting op de getaxeerde waarde. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten!

Als u een woning bij Leystromen koopt, ontvangt u altijd een bouwtechnisch rapport van de woning. Dat rapport is opgesteld door een extern bouwtechnisch adviesbureau. Zo weet u altijd wat u koopt!

Hoe weet ik of mijn woning wordt verkocht?
Wanneer wij uw woning selecteren voor verkoop, ontvangt u van ons bericht. Wij bieden de woning altijd eerst te koop aan aan de huidige huurder. Wilt u weten of Leystromen uw woning (op termijn) gaat verkopen, neem dan telefonisch contact met ons op via 088 031 33 00 (lokaal tarief). 

Ik wil een andere huurwoning kopen
U kunt natuurlijk ook een andere huurwoning van ons kopen. Bijvoorbeeld wanneer uw eigen woning niet is aangemerkt als koopwoning. Of u bent ge├»nteresseerd in een koopwoning van ons in een andere buurt. 

Wat zijn de voor- en nadelen? 
Of u het beste kunt kopen of huren hangt af van uw wensen en mogelijkheden zoals uw inkomen, leeftijd en natuurlijk de prijs van de woning. Huren en kopen hebben allebei voor- en nadelen. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rij gezet. 

Meer informatie?
Lees meer in de folder Een huurwoning kopen