Voorrang

Moet u uw woning verlaten omdat u en uw partner uit elkaar gaan, én heeft u de zorg voor de kinderen? Of ondervindt u lichamelijke beperkingen in uw woning? Dan komt u misschien in aanmerking voor voorrang. 

Wat is voorrang?
Bij voorrang krijgt u extra inschrijftijd van Leystromen. Deze extra inschrijftijd komt bovenop de eventuele inschrijftijd die u al had opgebouwd als woningzoekende. Hoe meer inschrijftijd, hoe eerder u in aanmerking komt voor een huurwoning. 

Wie komen in aanmerking voor voorrang?
Extra inschrijftijd aanvragen kan alleen als u in de regio woont. Voor het aanvragen van extra inschrijftijd moet u aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • u staat ingeschreven als woningzoekenden bij Leystromen en 
  • u staat minimaal 1 jaar inschreven in een van de gemeenten uit ons werkgebied: Gilze en Rijen, Goirle, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek of Oisterwijk. Dit kunt u aantonen met een uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit document is verkrijgbaar bij de gemeente waar u woonachtig bent.

Nog niet ingeschreven?
U kunt zich eenvoudig inschrijven als woningzoekende met het inschrijfformulier. Inschrijven kost eenmalig € 15,-. Kijk voor meer informatie ook bij inschrijven op deze website. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor voorrang?
In de folder Voorrang bij woningtoewijzing kunt u meer lezen. Daarin vindt u ook welke bewijsdocumenten u moet aanleveren.

Hoe vraag ik voorrang aan?
Voor het aanvragen van voorrang kunt u gebruik maken van het formulier: Extra inschrijftijd. Dit formulier is telefonisch op te vragen bij onze vestigingen.
Vergeet niet om samen met het formulier de volgende documenten mee te sturen: 

  • Een recent uittreksel uit het bevolkingsregister met daarop het adres en het aantal personen dat daar vanaf welke datum woont. U kunt dit krijgen bij uw gemeente. 
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en van alle meeverhuizende gezinsleden. 
  • Stukken die uw persoonlijke situatie bewijzen (zie ook criteria voor extra inschrijftijd). 

Schriftelijke uitslag
Wij toetsen uw aanvraag aan onze voorwaarden. Vervolgens laten wij u zo snel mogelijk weten of u in aanmerking komt voor voorrang. Ook als u niet in aanmerking komt, krijgt u van ons bericht. 

Hoe lang is de extra inschrijftijd geldig? 
De extra inschrijftijd vervalt na een jaar. Ook wanneer u een aangeboden, passende woning waarop u had gereageerd weigert, vervalt uw extra inschrijftijd. 

Zelf reageren op een woning!
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet u zelf reageren op ons actueel huuraanbod. Dit verschijnt wekelijks op onze website. 
Kijk voor meer informatie ook bij inschrijven of download de folder Ik zoek een huurwoning.