Toewijzing

Nader kennismaken
Komt u in aanmerking voor de woning waarop u heeft gereageerd? Dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Wilt u voor dit gesprek de volgende zaken meenemen:

 • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en eventueel meeverhuizende partner.
 • Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) met adreshistorie. Deze kunt u bij uw gemeente aanvragen.
 • Actuele inkomensgegevens van u en eventueel meeverhuizende personen. Het inkomen van kinderen telt niet mee.
  • Een Inkomensverklaring (IBRI). Hierop staat uw inkomen van het afgelopen jaar. U kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst of door te bellen met de Belastingtelefoon op 0800 0543. U kunt de inkomensverklaring ook digitaal aanvragen via MijnBelastingdienst.nl Zorg dat u uw BSN-nummer bij de hand heeft. De Inkomensverklaring is gratis.
  • Als u geen inkomensverklaring heeft, de meest recente definitieve of voorlopige belastingaanslag.
  • Uw laatste 3 salarisstroken of uitkeringsgegevens. Hierop staat het inkomen van het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor meeverhuizende personen.
 • Een verhuurderverklaring (geldt niet voor huurders van Leystromen).
  In de verhuurderverklaring geeft de huidige verhuurder aan dat er geen sprake is van huurachterstand of overlast. Een verhuurdersverklaring kunt u downloaden op onze website.

Belangrijk!
Gaat u reageren op een woning? Zorg dan dat u alle documenten die wij van u nodig hebben al bij de hand heeft. Zo bent u goed voorbereid wanneer wij u een woning aanbieden en uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Heeft u bovengenoemde documenten niet tijdens het kennismakingsgesprek, dan komt u niet in aanmerking voor de woning!

Definitieve toewijzing
Wanneer u via Woning in Zicht een woning eventueel bezichtigd en geaccepteerd heeft, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek bij Leystromen. Als tijdens dit gesprek uit de gevraagde documenten blijkt dat u voldoet aan de criteria in de advertentie, wijzen wij u de woning definitief toe.

Krijg ik altijd bericht? 
Wanneer u reageert op een woning maar hiervoor niet in aanmerking komt, ontvangt u geen bericht van ons. U kunt op de website van Woning in Zicht wel terugvinden op welke positie u bent geëindigd. Hier ziet u ook de inschrijfdatum van de kandidaat aan wie we de woning hebben verhuurd.  

Kan ik een woning weigeren?
U mag onbeperkt woningaanbiedingen weigeren. De voorwaarde hierbij is wel dat u altijd reageert op een aanbieding! Op de website van WiZ klikt u daarvoor op Mijn Overzicht. Daar kunt u aangeven of u wel of geen interesse in de woning heeft. 
Let op!
Als u binnen 6 maanden 2 keer niet reageert op een aanbieding, blokkeren wij uw inschrijving. U kunt dan gedurende 6 maanden niet reageren op het woningaanbod. 

Uitschrijving als woningzoekende
Zodra u de huurovereenkomst hebt getekend van uw nieuwe huurwoning, schrijven wij u uit als woningzoekende. Uw inschrijfduur is dan vervallen. U kunt zich daarna natuurlijk altijd weer opnieuw inschrijven als woningzoekende.

Hoe verleng ik mijn inschrijving?
Als het tijd is voor de jaarlijkse verlenging ontvangt u hierover bericht. U logt dan in op de website van Woning in Zicht met uw inloggegevens. Dan komt u direct op de pagina 'Verlengen' terecht. Daar volgt u de aangegeven stappen.
In de laatste stap kunt u de verlengingskosten betalen. Deze bedragen € 11,00. U kunt betalen met iDeal of met een eenmalige machtiging.
Het is niet mogelijk om de verlengingskosten over te boeken naar een bankrekeningnummer.

Let op! Wanneer u niet reageert op ons bericht dat u uw inschrijving moet verlengen, gaan wij ervan uit dat u niet meer ingeschreven wilt staan. Wij schrijven u dan uit als woningzoekende.