Toewijzing

Nader kennismaken
Komt u in aanmerking voor de woning waarop u heeft gereageerd? Dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Wilt u voor dit gesprek de volgende zaken meenemen:

 • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en eventueel meeverhuizende partner.
 • Actuele inkomensgegevens van u en eventueel meeverhuizende personen. Het inkomen van kinderen telt niet mee.
  • Een Inkomensverklaring (IBRI). Hierop staat uw inkomen van het afgelopen jaar. U kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst of door te bellen met de Belastingtelefoon op 0800 0543. U kunt de inkomensverklaring ook digitaal aanvragen via MijnBelastingdienst.nl Zorg dat u uw BSN-nummer bij de hand heeft. De Inkomensverklaring is gratis.
  • Als u geen inkomensverklaring heeft, de meest recente definitieve of voorlopige belastingaanslag.
  • Uw laatste 3 salarisstroken of uitkeringsgegevens. Hierop staat het inkomen van het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor meeverhuizende personen.
 • Een verhuurderverklaring (geldt niet voor huurders van Leystromen).
  In de verhuurderverklaring geeft de huidige verhuurder aan dat er geen sprake is van huurachterstand of overlast. Een verhuurdersverklaring kunt u downloaden op onze website.

Belangrijk!
Gaat u reageren op een woning? Zorg dan dat u alle documenten die wij van u nodig hebben al bij de hand heeft. Zo bent u goed voorbereid wanneer wij u een woning aanbieden en uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Heeft u bovengenoemde documenten niet tijdens het kennismakingsgesprek, dan komt u niet in aanmerking voor de woning!

Definitieve toewijzing
Wanneer u voldoet aan de criteria uit de woningadvertentie, dan volgt een definitieve toewijzing en nodigen wij u uit om de woning te bezichtigen. Na de bezichtiging laat u vervolgens weten of u de woning accepteert.

Krijg ik altijd bericht? 
Wanneer u reageert op een woning maar hiervoor niet in aanmerking komt, ontvangt u geen bericht van ons. U kunt bij de verantwoording op onze website wel terugvinden op welke plaats u bent geĆ«indigd. Hier ziet u ook de inschrijfdatum van de kandidaat aan wie we de woning hebben verhuurd.  

Kan ik een woning weigeren?
Als u binnen een tijdsbestek van een jaar 3 x passende woonruimte weigert, brengen we 12 maanden inschrijftijd in mindering. Hebt u een voorrangsstatus, dan vervalt deze als u een woning heeft geweigerd.

Uitschrijving als woningzoekende
Accepteert u een woning van Leystromen? Dan vervalt uw inschrijving. Wilt u toch bij ons ingeschreven blijven staan, dan adviseren wij u om u opnieuw in te schrijven als woningzoekende. Uw oude inschrijfrechten zijn dan natuurlijk vervallen.

Hoe verleng ik mijn inschrijving?
Bent u na 1 jaar nog steeds op zoek naar een woning? Dan kunt u uw inschrijving eenvoudig verlengen. Ieder jaar ontvangt u van ons een e-mail waarin wij u vragen of u uw inschrijving wilt verlengen. Het verlengen van uw inschrijving is gratis. Wanneer u niet reageert op onze e-mail, gaan wij ervan uit dat u niet meer ingeschreven wilt staan. Wij schrijven u dan uit als woningzoekende. 

Meer informatie? 
Lees meer in de folder Ik zoek een huurwoning