Spelregels bij toewijzing

Ons actuele woningaanbod verschijnt elke dag om 19 uur op de website van Woning in Zicht. U kunt met uw inlognaam en wachtwoord reageren op alle aangeboden woningen.  

Welke regels gelden er bij het toewijzen van een woning? 
Voor elke woning gelden toewijzingsregels als inschrijftijd en passendheid. Deze regels staan vermeld in de woningadvertentie. Zo kunnen wij de woningen altijd eerlijk toewijzen aan de meest geschikte kandidaat. U moet ingeschreven staan in een Gemeentelijke Basis Administratie. 

Inschrijftijd
Zijn er meer belangstellenden voor een woning die voldoen aan alle criteria, dan bieden we de woning aan, aan de woningzoekende met de langste inschrijftijd. U bouwt inschrijftijd op vanaf de datum van uw inschrijving als woningzoekende. Zorgwoningen worden  niet op basis van inschrijftijd, maar in overleg met de zorgleverancier toegewezen.  

Passendheid
Leystromen verhuurt haar woningen door 'passend toewijzen'. Op basis van de samenstelling én het inkomen van uw huishouden komt u in aanmerking voor een huurwoning met een bepaalde huurprijs. Meer daarover leest u bij passend toewijzen.

Voorrang 
Soms is het noodzakelijk dat we woningzoekenden met voorrang helpen. U moet dan bijvoorbeeld denken aan een ernstige lichamelijke beperking. Hiervoor is binding met de regio een criterium; alleen woningzoekenden met binding kunnen in aanmerking komen voor voorrang. Wat binding is leest u hier. Meer informatie vindt u bij voorrang