Woningruil

Wat is woningruil?
Bij woningruil ruilt u van woning met een andere huurder van Leystromen of een huurder van een andere corporatie. Ruilen van woning is soms een goede manier om aan een passende woning te komen. U legt zelf de contacten met de andere huurder. Uiteraard kunt u op onze ondersteuning rekenen. Voor woningruil is wel altijd toestemming van ons nodig. Daarnaast geldt er een aantal voorwaarden

Hoe vraag ik woningruil aan? 
Voldoet u aan alle voorwaarden? De meest eenvoudige manier om woningruil aan te vragen is via Mijn Leystromen. U vult daar alle gegevens van de huurder waarmee u wilt ruilen in en krijgt dan van ons op korte termijn reactie.

Kunt u ruilen? 

Als u allebei aan alle voorwaarden voldoet, krijgt u toestemming om te ruilen. U ondertekent beiden een nieuwe huurovereenkomst en verhuist naar de andere woning. Kijk voor meer informatie ook bij verhuizen of download de folder ik ga verhuizen. 

Inschrijfduur
Let op: bij woningruil vervalt uw opgebouwde inschrijfduur. Dat betekent dat u uitgeschreven wordt als woningzoekende. Als u dus op zoek wilt naar een nieuwe woning, moet u zich opnieuw inschrijven!  

Opzegtermijn 1 jaar! 
Bij woningruil blijft u minimaal 1 jaar in uw nieuwe woning wonen. Het eerste jaar kunt u uw huur dus niet opzeggen.