Overlijden

Wat te doen bij overlijden?
Wanneer er iemand in uw omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende gebeurtenis. U moet een heleboel zaken regelen zoals het opzeggen of voortzetten van de huur. Uiteraard kunt u op onze hulp rekenen. Als de huurder overlijdt, kunnen achterblijvende bewoners niet in alle gevallen in de woning blijven wonen. Wij hebben de verschillende situaties voor u op een rij gezet. 

Echtgenoot, partner of medehuurder
Is er sprake van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of medehuur, dan wordt de achterblijvende persoon automatisch huurder. Hij of zij zet dan de huurovereenkomst voort. Het is verstandig om de huurovereenkomst op naam van de achtergebleven bewoner te zetten. Hiervoor is het overleggen van de overlijdensakte voldoende. 

Samenwonen
Woonde u samen, dan kunt u ook na het overlijden van de huurder nog medehuur bij ons aanvragen. U moet dit binnen zes maanden na het overlijden van de huurder doen, maar liefst zo snel mogelijk. Om medehuur aan te vragen adviseren wij u telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op 088 031 33 00 (lokaal tarief). 

Andere situaties
In alle andere situaties maken personen die bij de overledene inwoonden geen aanspraak op de huurwoning. De huurovereenkomst eindigt van rechtswege twee maanden na de maand van overlijden. De erfgenamen moeten tot het einde van de huurperiode de huur betalen. Volgens de wet mag u de termijn verkorten tot een maand en verlengen tot zes maanden. Wij adviseren u in dat geval telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar op 088 031 33 00 (lokaal tarief). 

Praktische zaken
Wanneer u een overlijden bij ons meldt, vragen wij u naar de overlijdensakte. Deze akte kunt afhalen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar de overledene stond ingeschreven. Wanneer de huurovereenkomst eindigt, vragen wij u de woning in goede staat achter te laten. 
Meer informatie hierover vindt u in de folder Ik ga verhuizen. U kunt de folder ook ophalen bij onze vestigingen. Daarnaast vragen wij u ervoor te zorgen dat er geen huurachterstand is. 

Meer informatie?
Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 088 031 33 00 (lokaal tarief). Wij helpen u graag bij uw persoonlijke situatie.