Opleveren van de woning

Hoe moet ik de woning achterlaten? 
Wanneer u een nieuwe woning accepteert, wilt u natuurlijk ook dat deze in goede staat verkeert. Daarom vragen wij u om uw huidige woning netjes achter te laten. Schoon, leeg en opgeruimd. Net zoals u zelf een woning zou willen aantreffen wanneer u gaat verhuizen. We hebben een aantal handige tips voor u op een rij gezet. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 088 031 33 00 (lokaal tarief). 

Nieuwe huurder
Leystromen probeert zo snel mogelijk een nieuwe huurder te vinden. De nieuwe huurder maakt een afspraak met u voor het bezichtigen van de woning. U kunt dan ook de overname van spullen (gordijnen, rails, vloerbedekking et cetera) met elkaar bespreken. U kunt hiervoor het overnameformulier gebruiken. De nieuwe huurder heeft altijd een brief van Leystromen bij zich waarmee hij zich kan legitimeren. 

Overname van goederen
Onder roerende goederen verstaan we 'losse zaken' zoals tapijt, zonwering en gordijnrails. Deze goederen mogen alleen in de woning achterblijven als de nieuwe huurder ze van u overneemt. Leystromen neemt nooit roerende goederen over en bemiddelt niet bij overnames. Het is daarom erg belangrijk om de afspraken die u maakt met de nieuwe huurder schriftelijk vast te leggen. Dat doet u op het overnameformulier. U ontvangt dit formulier nadat de voorinspectie met de opzichter heeft plaatsgevonden. Dit overnameformulier vult u samen met de nieuwe huurder in. Vervolgens levert u het formulier zo snel mogelijk bij ons in. Houdt zelf wel een kopie van het overnameformulier achter de hand. De nieuwe huurder is nooit verplicht om goederen van u over te nemen. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van deze spullen voordat de eindinspectie plaatsvindt op de laatste huurdag. 

Wat gebeurt er met zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV)?
Heeft u tijdens uw huurperiode zelf aanpassingen gedaan in uw woning zoals een eigen keuken of badkamer? Dan noemen wij dat zelf aangebrachte voorzieningen. Leystromen neemt deze van u over als ze zijn aangebracht volgens de spelregels van ons ZAV-beleid. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Meer informatie hierover vindt u in de folder Klussen mag (ZAV)