Zelf veranderingen aanbrengen

Een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? 
Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw woning. Daarom geven wij u de vrijheid om zelf uw woning aan te passen. Kleine veranderingen in de woning mag u gewoon zonder onze toestemming uitvoeren. U moet dan denken aan vloerbedekking leggen, wanden sauzen, behangen en lampen ophangen. Wilt u een andere badkamer of keuken plaatsen? Een binnenwand verwijderen, een serre aanbouwen, of een vaste trap aanbrengen? Dan spreken wij van grote veranderingen. U krijgt dan te maken met:

  • veiligheid, regels en voorschriften;
  • uw buren (bijvoorbeeld geluidsoverlast bij harde vloeren);
  • toekomstige bewoners (uw huis moet ook aantrekkelijk blijven voor toekomstige bewoners).

In de folder Klussen mag (ZAV) vindt u alle belangrijke informatie over wat wel en niet mag. Grote veranderingen kunt u bij ons aanvragen via het huurdersportaal Mijn Leystromen.

Klusplannen? Laat het ons weten!
Heeft u klusplannen? Neem dan altijd even contact met ons op. Vaak mag u gelijk aan de slag. Voor grote veranderingen heeft u toestemming van ons nodig. Daarom is het belangrijk dat u uw verbouwingsplannen altijd even met ons bespreekt. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan als u bijvoorbeeld gaat verhuizen. Wij denken met u mee en informeren u over:

  • hoe u de werkzaamheden het beste kunt uitvoeren;
  • of u een vergunning nodig heeft van de gemeente;
  • wat de gevolgen zijn voor het onderhoud en renovatie van de woning. 
  • krijg ik hiervoor een vergoeding? Kijk hiervoor in de brochure Klussen mag (ZAV)

Energetische verbeteringen

Tot voor kort kon u, na toestemming van ons, tegen een huurverhoging een verbetering aan uw woning aanbrengen. Leystromen betaalde deze verbetering en rekende deze dan vervolgens aan u door in de huur. Ook Leystromen moet in deze tijd goed op haar uitgaven letten. We hebben daarom ons beleid aangepast. U kunt alleen nog energetische verbeteringen aanvragen. Dat zijn isolerende maatregelen zoals isolatieglas en gevel- en dakisolatie. Met deze maatregelen kunt u flink op uw stookkosten besparen en ze zijn ook nog eens goed voor het milieu! Zonnepanelen plaatst Leystromen niet. Hiervoor heeft Leystromen apart beleid opgesteld. Om zelf zonnepanelen aan te (laten) brengen, vraagt u eerst toestemming aan Leystromen. 

U kunt energetische verbeteringen eenvoudig aanvragen via het huurdersportaal Mijn Leystromen. Een van onze opzichters neemt dan contact met u op.


Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij uw klusplannen. U kunt ons bereiken op 088 031 33 00 (lokaal tarief). In de folder Klussen mag (ZAV) vindt u alles over zelf klussen in huis.

Lees hier meer:

Folder Klussen mag (ZAV)